Ramazan ayı nedeniyle giysi bağışının arttığı banka, evlenmek isteyen dar gelirli çiftlere gelinlik ve damatlık da temin etmeye başladı. Banka, gelinliğini bağışlamak isteyen hayırseverlerin desteğini bekliyor. İzmir'in Konak ilçesi İkiçeşmelik semtindeki tarihi Çukurhamam karşısında oluşturulan Konak Belediyesi Saadet Merci Semt Merkezi bünyesinde kurulan giysi bankasının faaliyetleriyle ilgili AA muhabirine açıklama yapan Giysi Bankası Sorumlusu Ferhan Baysoy, günde ortalama 250 ihtiyaç sahibinin ihtiyacını karşıladıklarını söyledi.
 
İki yıl önce kurulan bankada giysi, ayakkabı ve aksesuar bağışlarını kabul ettiklerini, bunları bir butik şeklinde hizmete sunduklarını anlatan Baysoy, birinci yılda 4 bin kişiye kıyafet temin eden bankanın 2011 başından bu yana 6 bin kişiye ulaşma başarısını gösterdiğini ifade etti. Baysoy, yıl sonuna kadar hedeflerinin 10 bin kişiye ulaşmak olduğunu ifade etti. 
 
Giysi bankasında ilk yıl yaklaşık 300 olan bağışçı sayısının da ikiye katlandığını ifade eden Baysoy, ikinci elin yanında bazı konfeksiyon şirketleri tarafından yeni giysi bağışı da yapıldığına dikkati çekti. Bankadan genelde muhtarlıkların gönderdiği ihtiyaç sahibi vatandaşların yararlandığını, kayıtları alınan vatandaşlara farklı yardımlarda da bulunabildiklerini anlatan Baysoy, giysi bankasında özellikle çocuk eşyaları ve ayakkabılarına ihtiyaç duyduklarını ifade etti. 
Ramazan ayı içinde bağışlarda gözle görülür bir artış olduğunu, bağış yapmak isteyen kişilerin telefonla kendilerini aradığını, yeni veya ikinci el giysilerini evlerinden aldıklarını belirten Baysoy, ikinci el giysilerin yıkanmış şekilde verilmesini tercih ettiklerini belirtti. 
 
AYAKKABI VE ÇANTA DA VAR
Gelinliğin bir kadın için bağışlanması en zor olan eşya olduğunu, buna rağmen çok sayıda kadının gelinliğini bağışlamaktan kaçınmadığını gördüklerini kaydeden Baysoy, şu ana kadar 20 gelinlik bağışı yapıldığını kaydetti. Baysoy, gelinlik, damatlık, düğün aksesuarları, sünnet giysileri gibi tören kıyafetlerine olan talebin çok fazla olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu: 
 
“Giysi bankamızda çok sayıda gelinlik, damatlık, çanta ve aksesuar koleksiyonu oluştu. Hem yeni, hem ikinci el birçok giysi var. Bize başvuranlara giysiden çantasına kadar takımını yapıp verebiliyoruz. Evlilik hazırlığı içinde olan gençlerimize çağrıda bulunuyoruz, her bedende gelinliklerimiz, damatlıklarımız, her numarada ayakkabılarımız var. Hayal ettiğimiz gibi evlenemiyoruz diye hiç üzülmesinler. Biz elimizden geldiğince onlara yardımcı olmaya çalışacağız.” 
 
Giysi bankasına gelinliğini bağışlayan Burcu Er, gelinliğinin kendisine uğur getirdiğini, bu sevinci başkalarıyla çoğaltmak için bağışlamaya karar verdiğini söyledi. 
Bağışlarken kafasında hiç soru işaret olmadığını, bağışladığını her düşündüğünde mutlu olduğunu belirten Er, “Kafamda 'aman niye verdim' diye bir düşüncem hiç olmadı. Başkalarının faydalandığını düşünmek beni çok mutlu ediyor. Bağışlamadan önce kimseye söylemedim. Anneme söyleseydim belki vazgeçirmeye çalışırdı” diye konuştu. (AA)