İzmir'de kızkardeşini ve sevgilisini öldüren ağabey, eniştesini aramış
BURSA'daki eşini 5 yaşındaki kızını da yanına alarak terk eden kardeşi 22 yaşındaki Goncagül Köseoğlu ve internetten tanıştığı sevgilisi 33 yaşındaki İsmail Urcan'ı İzmir'de başlarından vurarak öldüren Sıddık Çetin'in, cinayet sonrası kardeşinin eşi Turgay Köseoğlu'nu telefonla arayıp, “Onları öldürdüm. Gelin çocuğunuzu alın. Yoksa yuvaya teslim edeceğim” dediği ortaya çıktı.
Olay, dün saat 08.00 sıralarında, 517 Sokak 47 numara önünde meydana geldi. Oto servisinde çalışırken işinden ayrılan İsmail Urcan, internetteki arkadaşlık sitelerinde chat yaparken Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi'nde oturan evli Goncagül Köseoğlu'yla tanıştı. Aylarca internet ve telefon üzerinden süren görüşme, ikilinin Bursa'da buluşmasıyla kısa sürede aşka dönüştü. Goncagül Köseoğlu, geçen Ağustos ayında 5 yaşındaki kızını da yanına alarak eşini terk edip, İzmir'de İsmail Urcan'ın evine yerleşti. Urcan'ın annesinin ve yakınlarının itirazına rağmen birbirlerinden vazgeçmeyen aşıklar, daha sonra Eşrefpaşa'da kiraladıkları evde kalmaya başladı. Goncagül Köseoğlu'nun yakınlarının, kendilerini aradığını bildikleri için dışarıya çıkmamaya özen gösteren aşıklar, iş aramak için sabah evlerinden birlikte ayrıldı. İsmail Urcan, evde yanlız kalmaması için, Goncagül Köseoğlu'nun kızını yakınlarına bıraktı. Görgü tanıklarının ifadesine göre, kolkola yürüyen ikilinin arkalarından yaklaşan genç kadının ağabeyi Sıddık Köseoğlu, ilk önce İsmail Urcan'ı tabancayla başından vurarak öldürdü. Kolundaki sevgilisinin kanlar içinde yere yığılmasının ardından Goncagül Köseoğlu, “Abi yalvarırım yapma” diye bağırıp kaçmaya çalışırken, Sıddık Köseoğlu tarafından başının arkasından vuruldu. Gonca Köseoğlu ve Urcan'ın olay yerinde yaşamlarını yitirdikleri belirlendi.
Soruşturma başlatan polis, genç kadının üç ağabeyinin bulunduğunu belirledi. Bunun üzerine İzmir'den Bursa ve İstanbul yönüne giden otobüsler mercek altına alındı. Goncagül Köseoğlu'nun kızlık soyadının "Çetin" olduğunu öğrenen polis, seyahat firmalarının kayıtlarından bu soyadını kontrol etti. Bursa'ya giden bir otobüste İsmail Çetin adlı yolcunun bulunduğu anlaşıldı. Bunun üzerine güzergahtaki polis ekipleri uyarıldı. Balıkesir yakınlarında durdurulan otobüse sivil bir polis memuru yolcu olarak bindi. Polis memuru, şüpheli yolcuyu takibe aldı, istenmeyen bir olaya meydan vermemek için en uygun an beklendi. Bir süre sonra otobüs Balıkesir Otogarı'nda mola verdiğinde, şüpheli yolcu yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan incelemede yolcunun adının Sıddık Çetin olduğu, cinayet soruşturması sırasında Bursa'da bulunduğunu kanıtlamak için kardeşi İsmail Çetin'in adını kullandığı saptandı. Üzerinde, kardeşi İsmail Çetin'in ehliyeti ile Baretta marka 9 mm'lik ruhsatsız tabanca ele geçirildi. İzmir'e götürülen Sıddık Çetin'in ifadesinde, “Yaptıklarımdan pişman değilim. Namusumuzu temizledim. Yakalanmasaydım öldüreceğim iki üç kişi daha vardı” dediği öğrenildi.

"GELİN ÇOCUĞUNUZU ALIN"
Bu arada Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi Hamitler Mahallesi'nde oturan Hüseyin Köseoğlu, katil zanlısı ağabeyi Sıddık tarafından öldürülen gelini Goncagül Köseoğlu'nun geçen yıl 6 Ağustos günü, torunu Ecenur'u da yanına alarak evden kaçtığını söyledi.
Fotoğrafının çekilmesine, görüntüsünün alınmasına izin vermeyen Hüseyin Köseoğlu, şunları söyledi:
“Oğlum Turgay, fırında çalışıyor. Ekmeklerin marketlere ve bakkalara dağıtımında görevli. 5 yıl önce de Goncagül ile evlendi. Aralarında hiçbir sorun yoktu. Parasal problem yaşamıyorlardı. Goncagül'ün annesi zaman zaman gelip gelinimi yönlendirerek oğlum ile tartışmasına neden oluyordu. Sonunda gelinim kaçtı. Oğlum polise haber verdi. Her yerde aranıyordu. Turgay olayı dün cinayetten sonra kendisini arayan Sıddık'tan öğrendi. Sıddık, oğluma "Onları öldürdüm, gelin oğlunuzu alın. Çocuğun ortada kaldı. Ya gel al ya da yuvaya teslim edeceğim" dedi. Bunun üzerine Turgay İzmir'e gitti.”
Torununun, öldürülen gelinin İzmir'de yaşayan ablasına teslim edildiğini söyleyen Hüseyin Köseoğlu, “Yuvaları yıkıldı. Ne yapacağımızı biz de bilmiyoruz. Beklemekten başka çaremiz yok” dedi.
Öte yandan öldürülen Gonca Köseoğlu'nun cenazesi, toprağa verilmek üzere cenaze aracıyla kendi ailesinin yaşadığı Yalova'ya gönderildi.

MİLLİYET