Aydın, Muğla, Antalya, Isparta, Afyon, Kütahya, Denizli, İzmir, Manisa, Balıkesir ve ülkenin dört bir yanından şenliğe katılan binlerce Yörük hem hasret giderdi, hem de nostalji yaşadı. Yörük çadırlarına konaklayıp, yayık ayranı içen davetliler Yörüklerin bizzat kendilerinin sergilediği skeçlerle dolu dolu bir gün yaşadı.
Şenliklere, Aydın Valisi Kerem Al, TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, AK Parti Aydın Milletvekilleri, Mehmet Erdem, Semiha Öyüş, Gültekin Kılınç, Yenipazar Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, Aydın-Muğla İlleri Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç, Kültür Müdürü Nuri Aktakka, daire Müdürleri ve ülkenin değişik ilerlinden binlerce Yörük katıldı.
Yenipazar Karaçakal Yörükleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Duran Teke öncülüğünde yöresel kıyafetli efeler ve Yörükler tarafından karşılanan misafirlere, bu yıl Yörüklerin örf adetlerinin yanı sıra kız isteme geleneği kısa skeçlerle anlatıldı. Şenliğin bundan 7 yıl önce ilk defa yaklaşık 8 asırlık mazisi bulunan Karaçakal Köyü'nden ülkenin değişik yerlerine giden Yörük boylarını bir arada toplamak için yapıldığını ancak şu anda ülkedeki tüm Yörük boylarının bu şenliklerde bir araya geldiğini belirten Dernek Başkanı Duran Teke, bu şenliklerde aynı zamanda unutulmaya yüz tutmuş olan kültürlerin popüler kültürle buluşturulduğunu söyledi. Her gün yozlaştırılmaya çalışılan Türk örf, adet ve ananelerini bu tür aktivitelerle genç nesillere aktardıklarını belirten Başkan Teke, herkesi Yörük geleneklerine, diğer bir deyişle Türk gelenek ve göreneklerine sahip çıkmaya ve bu doğrultuda yaşamaya çağırdıklarını söyledi. Teke, “Türk milleti her türlü zenginliğe sahiptir. Sahip olduğu bu maddi manevi değerlerin farkına varırsa hiçbir sorun da yaşamayacağına inanıyoruz" dedi.
Aydın’a yeni atanması dolayısıyla bu yıl ki şenliklere ilk defa katılan Vali Kerem Al ise binlerce Yörük’ü bir arada toplayan tertip komitesine tebrik etti.
Oldukça renkli geçen etkinliklerde TRT Sanatçısı Vildan Turan konser verdi.
Şenlik sonunda Karaçakal Yaylası’nda Vali Kerem Al ve Milletvekilleri tarafından Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından oluşturulan Hatıra Ormanı’na çam fidanları dikildi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

video.gifHaberin videosu...

 

20120507aw000289_02.jpg20120507aw000289_04.jpg20120507aw000289_09.jpg