Ege"de havaların ısınmasıyla birlikte düğün sezonu da başladı. Özellikle köylerde daha ihtişamlı geçen düğünler Aydın"da esnafın yüzünü güldürürken, Aydınlı genç kızların kına gecelerinde geleneksel bindallı kıyafetlerden vazgeçmediği bildirildi. Bir çok gelin bir geceliğine de olsa bindallı kıyafet satın alıp Osmanlı Hanedanlarında olduğu gibi düğün yaparken, ekonomik durumu iyi olmayanlar ise kiralık bindallılarla kına gecelerini eda ediyorlar.
Efeler diyarı Aydın"da yaşayan genç kızların son zamanlarda artan yöresel dizilerden sonra daha çok yöresel kıyafet giymeye başladığını belirten mefruşatçılar, bu sayede geleneklerin de devam ettiğini belirttiler.
Yöresel ve geleneksel kıyafetlerin son zamanlarda yeniden moda haline geldiğini belirten
Aydınlı Kınaevi sahiplerinden Songül Badıllı, 1950"li yıllardan sonra unutulmaya yüz tutan bindallı kıyafetlerin tekrar hatırlandığını söyledi.
Geçmişi çok eskilere dayanan ve tel kırma, saten, ipek veya kadife üzerine gümüş telle işlenmiş, el emeği bindallı kıyafetlerin genç kızların yeniden gözdesi olduğunu belirten Badıllı “Eski tarz, el işi kıyafetler günümüzde yeniden gençler tarafından tercih edilmeye başlandı. Kına gecelerinde ve düğünlerde artık genç kızlar ve düğün sahibi anneler, özel tasarlanmış yeni yapım bindallıları satın alıyorlar. Her birinin ayrı bir güzelliği olan eski bindallılar, geleneksel kültürümüzün yaşatılması anlamında büyük bir görevi yerine getiriyor. Bindallıların fiyatı ise 100 TL ile 350 TL arasında değişirken, kiralamak isteyenler ise 50-75 TL arasında kiralayabiliyorlar” dedi.