Ekonominin temel işlevi olan üretimin bir ülkenin dinamosu olduğunu söyleyen Efkan Ceylan, üretmeyen ve ürettiğini satamayan bir ekonominin ülke için katma değer yaratmayacağını belirtti. Tüm dünya ekonomilerinde olduğu gibi Türkiye ekonomisinin de istikrarlı bir siyasal ve toplumsal iklimde büyüyebileceğini dile getiren EGAFED Başkanı Efkan Ceylan; ekonomi ile siyasal istikrar arasında doğrudan bağlantı olduğunu söyledi.
Efkan Ceylan açıklamasında; “Bizler işadamları olarak önümüzü görmek, yatırımlarımızı istikrarlı bir biçimde planlamak, girişimlerimize yön vermek durumunda olan insanlarız. Sadece ülkemizin girişimcileri değil, bu ülkenin sorumluluk sahibi vatandaşları olarak da mevcut gidişattan endişe etmekteyiz. Her an değişen gündem, Ankara"da olup bitenlerin karmaşası, ekonomik ve sosyal dinamiklerdeki olumsuz gelişmeler, bizleri ülkemiz adına kaygılandırmaktadır. Bu kaygılarımızı elimizden geldiğince toplumla ve iş adamı örgütlerimizle paylaşmaya ve sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Türkiye"nin geleceğini tam ve adil işleyen bir hukuk zemininde aramak zorundayız. Bir ülkenin hazinesi adaletidir. Merkez bankanızın kasalarından dolarlar, altınlar fışkırsa da bir ülkenin hazinesi dolarla, altınlarla ölçülmez, adaletiyle ölçülür” dedi.
Genç iş adamları olarak Türkiye"nin temel kurumlarının kavga ve çekişme içerisinde olmalarını istemediklerini belirten Efkan Ceylan; bu kavgaların maliyetinin herkes için ağır olacağını söyledi. EGAFED Başkanı Efkan Ceylan; “Türkiye artık enerjisini kısır tartışmalar yerine gelişmek, kalkınmak için seferber etmelidir” diye konuştu. -iha