Konya'da faaliyet gösteren Safir Operatörlük Kursu'na her yaştan kursiyer müracaatta bulunuyor. Kepçe operatörlüğü kursuna katılanlardan en dikkat çekenler ise Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan yeterli puanı alamadığı için atanamayan öğretmen adayları. Selçuk Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nü bitirdikten sonra atanamayan ve kursa başvuran Özgür Altınsoy, “Yıllarca okuduk. Ancak KPSS'den yeterli puan alamadığımız için atamamız yapılamadı. Ben de kepçe operatörlüğüne müracaat ettim.Fransa'ya gidip, bu işi yapacağım.” dedi.

HER İLDEN GELİYORLAR

Operatörlük kursu yetkilisi Aydın Ayhan, Van, Kastamonu, Trabzon, Mersin, Antalya, Samsun gibi illerden çok sayıda kişinin müracaatta bulunduğunu söyledi.

ÜNİVERSİTE MEZUNLARINDAN İLGİ

Kursiyerlere teorik derslerin yanı sıra dozer, kepçe, vinç, greyder, buldozer gibi araçlarla uygulamalı eğitim verildiğini ifade eden Ayhan, özellikle Karayolları Genel Müdürlüğü, İl Özel idareleri, belediyeler gibi kamu kurumlarının ihtiyaç duyduğu operatörlük için belge şartının olması nedeniyle kursa taleplerin arttığını bildirdi. Kursun kişiye maliyetinin bin 250 TL olduğunu belirten Ayhan, “ KPSS'den 90 alan bir kişi bu tür kurumlara atanamazken, böyle bir sertifikaya sahip aday 60 puanla bir kamu kurumlarda işe yerleşebiliyor. Geçen yıldan bugüne kadar yaklaşık 600 kişi belge aldı. Bunların önemli bir bölümünü fakülte mezunları oluşturuyor.”/yeni şafak