Feldkamp, takımının bugün yaptığı antrenman sırasında düzenlediği basın toplantısında, yeni başkan Adnan Polat ile dün görüştüğünü ifade ederek, ''Uzun bir konuşma yaptık. Başkanlığından dolayı kendisini tebrik ettim. Galatasaray'ın geleceği ile ilgili çok önemli konuşmalarımız oldu. 2007-2008 sezonu sorumluluğu bende ve bu sezonun iyi geçmesi için yapacaklarımı görüştük. Başkanımız, 2008-2009 sezonunun oluşumu, takım içindeki değişim sorumluluğunu da bana verdi. Bu yıl için kadronun oluşumu ve teknik direktör seçimi ile ilgili bana açık görevler verildi'' dedi.
Gelecek sezon faal olarak takımda görev almayacağını kaydeden Alman teknik adam, teknik direktör seçimi konusunda ise ''Teknik direktör seçimi görevi de bana verildi. Adaylar var. Ama şu an en önemli şey bundan sonraki adaylar üzerinde konuşulması değil. Şu an Galatasaray'ın burada bulunmasının sebebi, sadece Feldkamp'ın burada olmasından değildi. Teknik kadronun burada olmasıdır. Teknik kadromuzu da düşünerek adaylarımızı seçeceğiz. 11-12 Mayıs'ta bütün yapabileceklerimle burada hazır olacağım. O zaman görevimizi göreceğiz'' diye konuştu.

Feldkamp, görevi bıraktıktan sonra en çok basın mensuplarıyla yaptığı bu tür toplantıları özleyeceğini söyledi.

''SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI KARŞISINDA ŞOK OLDUM''



Galatasaray Teknik direktörü Karl Heinz Feldkamp, Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK), sarı-kırmızılı kulübe verdiği 1 maç seyircisiz oynama cezasına tepki gösterdi.

Feldkamp, takımının yaptığı antrenman sırasında düzenlediği basın toplantısında, bir takımın kendi sahasında bazı şeyler yaşanmasının ardından ceza almasını anlayabileceğini dile getirerek, şunları kaydetti:

''Ama Ankara'da birileri bağırdı diye böyle bir ceza verilmesi karşısında şok oldum. Böyle bir cezaların niye verildiğini, böyle kararların nasıl alındığını anlayamıyorum. Bizim bulunduğumuz yerde büyük katkısı olan, takımı ateşleyen seyircilerin maça gelemeyecek olmaları benim üzüntüm ve hayal kırıklığım oldu.''

''Federasyondan herkesi eşit davranmasını istiyoruz'' diyen Alman teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:

''O zaman ben de 100 kişiyi Sivas'a gönderirim, onlar da bağırır ve rakibimiz ceza alır. Ama ben bunu 'terbiyesizlik' olarak değerlendiririm. Yani takımların kendi sahalarında oynadıkları maçlarda bu tür olaylarda ceza verilebilir ama deplasmanda oynadıkları maçlarda her türlü manipülasyonlar yapılabilir.''


-''İYİ OYUN DEĞİL, KAZANMAK ÖNEMLİ''-


Ligde artık son maçlara girildiğini vurgulayan Karl Heinz Feldkamp, artık iyi ya da kötü futbol oynamanın değil, maçları kazanmanın önemli olduğunu söyledi.

Fikstür olarak avantajlı olduklarını kabul etmeyen Feldkamp, ''Bizim tek avantajımız olabilir, bu da her maçı kazanmak. Artık son maçlara girdik, kötü ya da iyi oynamak beni ilgilendirmiyor, sadece galibiyet istiyoruz'' dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Feldkamp, Nonda'nın, Denizlispor maçından sonra yaptıkları açıklamalarla ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine de şunları kaydetti:

''Nonda'nın, böyle bir şey söylediyse, bunları basına değil, söz konusu olan kimse o kişilere söylemesi, takım içinde karşı karşıya gelip onunla konuşması ya da bana gelip konuşması lazım. Aslında bu tip şeyler beni hiç ilgilendirmiyor, beni sadece takım ve önümüzdeki maçlar ilgilendiriyor. Benim hem kupada, hem ligde iddialı olmamızın sebebi böyle şeylerle değil, kendimizle ilgilenmemizdir. Çok iyi çalışmamızdandır. Bunu da bu tip konuşmalarla kötülemek istemiyorum.''

Yeniden Florya'da olmaktan mutlu oldu olduğunu da dile getiren Feldkamp, hastalığının kendisi için de sürpriz olduğunu belirterek, ''Burada bulunan herkes bu şekilde hastalanabilir. Şimdi sezonun son dönemine girdik. Her şeyden evvel yenilikler var. Yeni bir yönetim oluştu. Şimdiye kadar herkes istediğini aldı gibi görünüyor, sadece biz takım olarak istediğimize ulaşamadık. Kupada ve ligde yolumuzda ilerliyoruz, ama şu ana kadar hiçbir başarı elde etmedik. Bunun için, şu ana kadar nasıl zorlu çalıştıysak, daha zorlu bir şekilde çalışacağız'' ifadelerini kullandı.




AA