Hayat arkadaşınızı çok seviyorsunuz ve ondan bir çocuğunuz olsun istiyorsunuz. Ama 'bebek sahibi olmak' denen mucizenin sizde yaratacağı değişimlerden ve deneyimlerden bihabersiniz...
"Hayatımı tepetaklak etti, köşeye sıkıştırdı beni, sınırlarımı zorladı... Dibine kadar kendimden vazgeçmeyi, şefkati ve fedakârlığı öğretti bana. Peki, annem bana bunları niye hiç anlatmadı? Niye kimse bu konudan bahsetmiyor?" sözleriyle Aramızda Bebek Var (Un heureux événement)'ın baş kahramanı Barbara tam da böyle bir ruh ve duygu değişiminin ortasında buluveriyor kendisini.
Fransız yönetmen Rémi Bezançon’un üçüncü uzun metrajlı filmi olan ve dünya prömiyerini geçtiğimiz sene Toronto Film Festivali’nde yapan, ülkemizde de 31. İstanbul Film Festivali'nde seyircisiyle buluşan Aramızda Bebek Var, 1 Haziran'da vizyona girmek için gün sayıyor.
Birbirlerini çok seven mutlu bir çiftin, hamilelik dönemi boyunca yaşadıklarını ve ebevyenliğe adım atma süreçlerini beyazperdeye taşıyan yapım sevgi, bağlılık ve fedakarlık ama en çok da annelik teması üzerinden giden bir film. Louise Bourgoin ve Pio Marmai'nin başrollerde olduğu filmin senaryosu ise Eliette Abecassis'in romanından yönetmen Rémi Bezançon ve Vanessa Portal tarafından uyarlandı.