Türkiye Futbol Federasyonu eski çalışanı Cemile Aylin Arslan'ın, milli futbolcular Hamit ve Halil Altıntop'u dolandırdığı iddiasıyla yargılandığı davada mahkeme, Altıntop kardeşlerin Türkiye'ye girişlerinde günsüz olarak duruşmada hazır edilmelerini kararlaştırdı.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Arslan ile tutuksuz yargılanan Semra Aydınay katıldı. Davanın diğer sanığı Hakan Gücün ise yakalanamadığı için duruşmada hazır edilemedi.

Hakan Gücün'ün avukatı Halil Yalçın, dosyaya ibraz edilen raporlara göre müvekkilinin akli melekelerinin yerinde olmadığını, ailesinin bile yerini bilmediğini belirterek, hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasını istedi.

Arslan'ın avukatı Ayhan Sağıroğlu da işlemlerin müştekilerin rızası dahilinde gerçekleştiğini ifade ederek, ''Müştekilerden Hamit Altıntop, 16 Haziran 2009'da Türkiye'de olmasına rağmen duruşmayı takip etmemektedir. Müvekkilimin araçlarına mahkeme tedbir koymuştur. Müvekkilimin suçla ilgisi olmadığından tahliyesini ve mahkeme gerekli görürse yurt dışı yasağı ile hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasını talep ediyorum'' diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Hamit ve Halil Altıntop'un Türkiye'ye girişlerinde günsüz olarak duruşmada hazır edilmeleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğüne müzekkere yazılmasına karar verdi.

Sanık Arslan'ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.