CHP Genel Başkanı Deniz Baykal,"Mehmet Sevigensiz" ilk meydan mitingini gerçekleştirdiği Adana"da Doğan Yayın Holding"e kesilen 826 milyon TL"lik vergi cezasına, "Sen Türkiye"nin vergi rekortmeni bir gruba "Vergi kaçakçılığı yapıyorsun" diye ceza kesiyor. Bir demokratik ülkede böyle bir şey olabilir mi?" sözleriyle tepki gösterdi. Baykal, Doğan Grubu gazete ve televizyonlarının yolsuzluklara karşı aldığı tavıra da atıfta bulunarak, "Bu seçim "Deniz Feneri" seçimidir" sözleriyle tanımladı.

Gel tartışalım

CHP lideri Baykal Başbakan Erdoğan"ın kendisine yönelik "Meydanlara gel" çağrısına ise "Neymiş, "Meydanlara gelecekmişim!" Ben otuz yıldır meydanlardayım. Gel televizyona çıkalım. Söyleyeceklerini yüzüme gel söyle. Neden kaçıyorsun? Gel şu tarafsız medyayı aramıza alalım, üçümüz tartışalım" sözleriyle karşılık verdi. Sevigen"in tanıtım görevini Mersin Merkez İlçe Başkanı Yunus Özdemir"in üstlendiği, Baykal"ın Adana Mitingi"ndeki konuşmasının satır başları şöyle:

Benden korkuyor

Dünyanın her yerinde demokrasi böyle işler. Bağırma çağırma ile değil. Her iki görüşünde ortaya sunulması. Demokrasi kaçağı bu Başbakan. Medyayı ağır para cezalarıyla susturarak halka hizmet edilmez. Kaçmayacaksın. Çıkacaksın televizyona tartışabileceksin. Korkuyorsun. Başbakan benimle bir arada olmaktan korkuyor.

İşine gelmeyen haber yapıldı diye, cezalar uyguluyor. Korktuğu sorular bende. Ben soracağım. Ama çıkmıyor karşıma. Meydanı çok boş bıraktık. Bunlara çok fırsat verdiniz. Ona mı destek olacaksın, yoksa Atatürk"ün kurduğu devletine mi?

Rekortmene ceza

Vergi rekortmeni bir gruba "Vergi kaçakçığı yapıyorsun" diye ceza kesiyor. Demokratik ülkede böyle şey olur mu? Hukuk devletinde, böyle demokrasiyi ve hukuku işlemez hale dönüştürüyorsun. Peki demokrasi ne öyleyse! İşine gelmeyenlerin çanına ot tıkar, boğazını sıkarsan, konuşamaz hale getirirsen, demokrasiden söz etme imkanı kalır mı?

Vatandaşın biriktirdiği paraları topluyor, "Din iman" diye. Kuryeyle Türkiye"ye taşıyorlar. Kuryelerinden biri şimdi RTÜK"ün başında. O paralarla şirketler kuruluyor. Televizyonlar kuruluyor. Kimin televizyonu oluyor? AKP"nin oluyor. Ergenekon"un kasasını arıyorlardı, ne oldu? Birinin cenazesini belediye kaldırdı. Şimdi de sendikacıyı bulmuşlar, Mustafa Özbek"in üzerine gidiyorlar. Kasa arıyorsan etrafına bakıver, etrafında çok kasa var çok. Bu kasalardan biri de Deniz Feneri kasası.

Bu Başbakan demokrasi kaçağı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisince Adana Uğur Mumcu Meydanı"nda düzenlenen mitingde Deniz Feneri dosyası, Doğan Medya Grubu"na kesilen vergi cezası, dokunulmazlıkların kaldırılması, işsizlik ve yoksulluk konuları üzerinde durup şunları söyledi: "Demokrasi kaçağı bu başbakan... Gel başbakan televizyona çıkalım ben sorayım sen cevap ver, sen sor ben cevap vereyim. Ama kaçıyorsun, çünkü senin korktuğun sorular bende. İstersen tek çıkalım, istersen tarafsız gazetecilerle birlikte çıkıp onların sorularını cevaplayalım. İstersen her görüşten gazetecileri çağıralım, soruları onlar sorsun. Kim doğru söylüyor, kim kıvırıyor millet görsün. Bak Amerika"da seçimler oldu, başkan ve ana muhalefet partisi lideri televizyona çıktı, halk kararını verdi. Fransa"daki seçimlerde de öyle oldu. Ama Türkiye"nin Başbakanı bundan kaçıyor. Ne yapıyor? Medyayı ağır para cezasıyla susturmaya çalışıyor. Bu mu demokrasi anlayışı?"

Adana mesajları

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Adana"da binlerce kişiye hitap etti. Vatandaşlar, "Tayyip, Gemiciğin Deniz Fenerine Çarptı" ve "Tayyip, Pırlantalardan Niye Vergi Almıyorsun" yazılı pankartlarla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"a mesaj gönderdi.

Hürriyet