Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı düzenlenen bilgilendirme toplantısı ile tanıtıldı.
GEKA Program Yönetim Birimi Uzmanı Songül Başar, Aydın Ticaret Borsası'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, GEKA'nın Aydın, Denizli ve Muğla illerini kapsadığını belirterek, program kapsamında uygun projelerin desteklenmesi amacıyla proje teklif çağrısı ilanına çıkıldığını, çağrıya yapılan son başvuru tarihinin 10 Şubat 2011 olduğunu belirtti.
GEKA tarafından hazırlanan ve DPT Müsteşarlığı tarafından onaylanan 2010-2013 yılı Bölge Planı'na istinaden 2010 yılı için 'İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı'nın hazırlandığını ifade eden Başar, ''Ajans 2010 yılı için belirlediği bütçe kapsamında karşılıksız mali destek olarak yaklaşık 16 milyon TL ile bölgedeki ekonomik ve sosyal faaliyetlere destek olacaktır. Bu tutarın mali destek programları arasındaki dağılımı, kar amacı güden kuruluşlara 7 milyon TL, kar amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik 3,3 milyon TL, küçük ölçekli altyapı projelerine 5,7 milyon TL'dir'' diye konuştu.
Programın amacının işletmelerin Ar-Ge ve yenilikçilik kapasitesini artıran, üretim, hizmet ve kurumsal altyapısını güçlendiren ve çevreye duyarlı projelerle, bölgenin sürdürülebilir iktisadi kalkınmasına katkı sağlamak olduğunu bildiren Başar, 250 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı ya da mali bilançosu 25 milyon Türk Lirası'nı aşmayan işletmelerle, sermayesinin veya oy hakkının yüzde 25'ten fazlası KOBİ kapsamında olmayan bir işletmeye ait olmaması şartını sağlayan işletmelerin programa başvurabileceklerini kaydetti.
Bilgilendirme toplantısına, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü, sivil toplum örgütleri ve özel sektör temsilcileri katıldı.