Aydın, Denizli ve Muğla illerini içine alan ve bölgenin her yönden geliştirilmesi ve kalkındırılması amacıyla kurulan Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın Ekonomik Araştırmalar ve Planlama Birimi, Koçarlı'da ''Güçlü ve Zayıf Yönler, Fırsatlar ve Tehditler'' (GZFT) analizi çalıştayını yaptı.
Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya, Koçarlı Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, Belediye Başkanı Cengiz Şen, Yeniköy Belediye Başkanı Erdal Arasan, daire müdürleri, sivil toplum örgüt başkanları, muhtarlar katıldı.
GEKA uzmanlarının Ajans'ın tanıtımı ve çalışmaları hakkında bir sunumla başladıkları toplantı, katılımcılara GZFT'nin açıklanması ve ilçenin sosyo-ekonomik açıdan güçlü ve zayıf yönleri ile fırsat ve tehditlerinin değerlendirilmesiyle devam etti.
Toplantıda, ilçenin gerek coğrafi konumu gerekse doğal kaynaklar açısından zenginliğine vurgu yapılırken, turizm potansiyelinin ortaya çıkarılmaması, çeşitli altyapı problemleri ve tarımsal üretimde yaşanan sorunlara dikkat çekildi.
Bu çalışmanın GEKA'nın yeni dönem bölge planı çalışmalarında girdi olarak kullanacağını ifade eden Ekonomik Araştırmalar ve Planlama Birim Uzmanı Ceren Aksu, ''Her ilçe için önemli bir kaynak ve stratejik planlama için bir rehber niteliğinde olan bu analiz GEKA'nın faaliyet alanındaki tüm ilçeler için uygulanacak'' dedi. 

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg