Aydın, Denizli ve Muğla illerini kapsayan Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA), Söke'deki Proje Hazırlama Eğitim toplantıları proje yazma eğitimleri, katılımcıların sertifika almasıyla son buldu.
Söke İş Adamları Derneği (SİDER) toplantı salonunda gerçekleşen ve iki gün devam eden GEKA Proje Hazırlama eğitimi toplantılarında yatırımcılar bilgilendirildi.
Eğitim toplantısında GEKA Proje hazırlama uzmanı Yusuf Esgin ve Avrupa Birliği Türkiye İş Geliştirme Merkezleri Ağı (ABİGEM)'ndan Buğra Sofuoğlu eğitmen olarak yer aldı.
Eğitim toplantısına katılmak üzere Söke'den 43 oda, kurum ve kuruluş temsilcisinin başvuruda bulunduğu ve 26 kişinin katıldığı öğrenildi.
GEKA Proje hazırlama eğitimi toplantısında, GEKA'nın Mali Destek Programı çerçevesinde destek vereceği projelerin nasıl hazırlanacağı konusunda bilgiler verildi.
GEKA uzmanı Yusuf Esgin Aydın, Denizli ve Muğla illerinin desteklemelerden en az faydalanan iller olma özelliğinin yanında eğitim oranının da çok yüksek oranda olmasına rağmen proje hazırlama kültürünün yok denecek kadar az olduğunu söyledi.
3 il merkezi ve ilçelerde eğitim toplantılarının devam ettiğini belirten Yusuf Esgin, ''Düzenlenen proje hazırlama eğitimlerinin faydalı olduğunu düşünüyorum. Bu eğitimler sonrasında GEKA'ya gelen proje geri dönüşlerinden belli'' dedi.