Toplantıya Aydın Valisi Kerem Al, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Hayri Güleç, Aydın Sanayi Odası Başkanı Ercan Çerçioğlu, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakaş katıldı.

Toplantı, 5449 sayılı yasa gereğince rutin olarak değişen Yönetim Kurulu Başkanlığını 25 Temmuz 2012 tarihi itibariyle Denizli Valisi Abdülkadir Demir’in devralacağının üyelere bildirilmesi ile başlarken, Ajansın açıkladığı 2012 Mali Destek Programı kapsamında yapılan çalışmalar hakkında Yönetim Kurulu üyelerine bilgi verilmesi ile devam etti.

Toplantıda, GEKA’nın açıkladığı ‘Tarıma Dayalı Sanayi Mali Destek’ programının bölgenin tarım ürünlerinin katma değerinin artırılması noktasında paydaşlara ciddi fırsatlar sunduğu dile getirildi. Açıklanan programlardan bir diğeri olan ‘Mirasımız Dericilik Mali Destek’ programının da başta Denizli olmak üzere bölgeye çevresel anlamda büyük bir katkı sağlayacağının altı çizildi. Söz konusu programların artık daha odaklanmış ve sonuca yönelik oluşturulduğunu belirten üyeler, Ajansın analiz kapasitesinin her geçen gün daha iyiye gittiğini ve bölgenin sorunlarına çözüm üretme noktasında kurumun aktif rol aldığını ifade etti. Toplantıda ayrıca Ajansın önümüzdeki dönemde açıklamayı planladığı programların genel çerçevesi de tartışıldı.

GEKA’nın bölgeye yatırımların çekilmesi konusunda önemli bir rolü olduğunu belirten Yönetim Kurulu üyeleri, bu kapsamda hazırlanan yatırım raporlarının potansiyel yatırımcılar için yol gösterici olduğunu,aynı zamanda kurumun bilgi üretme misyonu çerçevesinde hazırlanan Bölgesel Göstergeler Bülteninin de bölge ekonomisinin nabzını tutma açısından paydaşlara sağlanan bir imkan olduğunun altını çizdiler.

Toplantı Yönetim Kurulu üyelerinin Ajans hakkında dilek ve temennilerini belirtmesinin ardından son buldu.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png