Bütün masrafları Gediz Belediyesi tarafından karşılanan, Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile araştırmacı yazar Mehmet Pınar tarafından 6 yıldan beri yürütülen çalışmalar sonunda tamamlanan ansiklopedi, okuyucularla buluşmaya hazır hale getirildi.

konu hakkında açıklama yapan Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, 5 bin 500 yıllık tarihe sahip Gediz'in gerçek kimliğini ciddi şekilde ortaya koyacak olan Gediz Ansiklopedisi'nin, ilçe hakkında bugüne kadar bilinen pek çok bilgiden daha çok, bilinmeyenleri günışığına çıkaracağını söyledi. Belediye Kültür Yayınları kapsamında hazırlanan Gediz Ansiklopedisi'nin 750 fotoğraf, 100 tablo ve 800 belgeden meydana geldiğini belirten Başkan Saraoğlu, her evde bulunması gereken geniş kapsamlı bir kaynak kitap özelliği taşıdığını, ilçe hakkında bugüne kadar yazılmış eserlerden daha kapsamlı bir bilgi kaynağı olan eserin, belediye meclisince belirlenecek cüzi bir fiyatla satılacağını ifade etti.

2 bin adet bastırılan ansiklopedisin ilkini AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy'a hediye eden Saraoğlu, "Soner Bey'in ifade ettiği gibi bu bir ilgi meselesi, yani tarihe kayıt düşmek. O çerçevede ben de başta Gediz'e katkısı olmak üzere Sayın Milletvekilimiz'i tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Ansiklopediyi yazan ve büyük emeği geçen Mehmet Pınar hocama da ayrıca teşekkür ediyorum. Ansiklopedinin tanıtımı için önümüzdeki günlerde bir program düzenleyeceğiz." dedi.

Kendiside Gediz'de doğup büyüyen Milletvekili Aksoy ise tarihî kökleri derin olmasına rağmen 1970 yılında geçirdiği deprem dolayısıyla eski Gediz'in bir noktada kaybedildiğini ama her şeyiyle yeni bir Gediz kazanıldığını, bu kazanımın tarihiyle canlı tutulması için de özverili çalışmalar yapılarak Gediz Ansiklopedisi gibi önemli bir başvuru kaynağı meydana getirildiğini söyledi. Vilayetler ve ilçeler arasında bu kadar tarihine ve köklerine bağlı hizmet yapan belediyenin çok az bulunduğunu belirten Aksoy, "Bütün kayıtlarımızı ansiklopedide toplama düşüncesine sahip olduğu için Başkan Mehmed Ali Saraoğlu'nu tebrik ediyorum. Şimdi ben öğrendim ki fotoğraf konusunda da basın konusunda da önemli arşivler yapıyor Gediz Belediyesi. Şimdi bilgi konusunda da önemli arşivler yapıyor. Ben bu eserlerin devamının geleceğine inanıyorum. Belediyelerin gerçekten böyle bir arşivi olmalı, çünkü şehrin esas merkezi burasıdır. İnsanların her zaman için güvenip müracaat edecekleri emin yer burasıdır." dedi.