Hem ekonomi programı sunacak hem de bir dizide rol alacak olan Sever ile bu yeni projelerinden prodüksiyon şirketine ve geçirdiği içsel dönüşüme uzanan bir sohbet gerçekleştirdik.

Sarışınlıktan neden vazgeçtiniz?

- Kuaförlere gidip “Seray Sever"in saçını nasıl yapıyorsun” diye soran çok olmuş. Hatta Ajda Pekkan bile “Seray"ın saçını istiyorum” demiş kuaförüme! Yılların sarışınıydım, herhalde içsel bir dönüşüme girdim, kendimi farklı görmek istedim. Başta yadırgayanlar şimdi “Senin rengin buymuş” diyorlar. Ben de artık kendimi sarışın düşünemiyorum.

Özlediniz mi ekranları?

- Çok özledim. 1,5 yıl ara verdim.

Neden verdiniz o arayı?

- Bir prodüksiyon şirketi kurdum ve işime daha iyi konsantre olabilmek adına ekrana ara verdim. Bu sene ekran önü işlerime yeniden başlayacağım.

Hiç endişelendiniz mi peki “1,5 senede unutulur muyum” diye?

- Hayır. 15-16 yıldır ekranlardayım, izleyiciyle çok güzel bir bağımız oluştu. 1,5 sene sonra çıktığımda beni istemezler diye düşünmedim. Bir de hiçbir zaman şöhrete odaklı yaşamadım. Ekranda olan birçok insan, isimleri bir yerlerde yazılıp çizilmezse mutsuz oluyor, hemen arkasından bir şeyler gelsin istiyorlar. Benim şöhretim öyle gelmedi. Ben işimi yapıyordum, “Dadı” dizisi öyle bir popülarite getirdi ki, saklanamaz oldum. Aklına geleni söyleyen biri olduğum için, magazin basını çok üstüme geldi. Ondan dolayı benim de bazı hatalarım var. Magazinel bir kişilik haline geldim. Bir de ben insanları hiç ayırmam, herkese eşit davranırım. Bu yüzden başıma çok şey geldi. Ama artık olgunlaştım. şimdi daha dikkatliyim.

Neden basın üstünüze geldi?

- Yaptığım programlarda herkesin merak ettiği soruları sordum. Çünkü insanlar birçok şeyi merak ediyor ama konuşacak cesarete sahip değiller, maskelerle dolaşıyorlar. Benim açık sözlülüğüm yanlış algılandı. şimdi ben de biraz korunarak gidiyorum. Çünkü zarar görmek istemiyorum. Seray Sever"in artık bir de kurumsal kimliği var. Zodyak adlı bir şirket açtık. Aktif proFormatları alıp, Türk oyuncularla tekrar hayata geçiriyorum. ılk işimiz “Sen Harikasın” dizisi oldu.

EKONOMİ PROGRAMI SUNACAĞIM

Sizi ne zaman ekranda göreceğiz?

- Posta gazetesi yazarı, aynı zamanda TV8"in yönetim kurulunda bulunan Candaş Tolga Işık"ın teklifiyle TV8"de ekonomi programı yapmaya başlıyoruz. Program 28 Eylül"de başlayacak, bir de partnerim olacak. Hem ekonomi haberlerini vereceğiz hem de konuklarımız olacak. Seray Sever"i bir de ekonomi konuşurken göreceksiniz.

Magazinel bir dünyadan, ekonomi programına giden yolda eleştirileceksiniz...

- Evet ama önce bir izlesinler, sonra istediklerini yapabilirler. Ben biraz daha anlaşılır bir dille ekonomi programı yapmak istiyorum. Bu arada ımaj Halkla ılişkiler şirketiyle, Betül Mardin"le çalışmaya başladım. Seray Sever"in bir marka olduğuna karar verdim. Mardin bir duayen. Artık bir şeyler öğrenebileceğim insanların yanındayım.

Sizi dinliyorum da; sanki ruhunuzu eğitmişsiniz gibi geldi bana...

- Kendimi aşmaya çalışıyorum. Ciddi bir dönüşüm içerisindeyim.

“Hayatımın şu dönemini silmek isterdim” dediğiniz bir dönem var mı?

- Geçen sene bu soruyu sorsaydın “Evet bir, iki şey var” derdim. Ama bugün geldiğim noktada diyorum ki; “ıyi ki yaşadığım her şeyi yaşamışım. Çünkü beni bu noktaya onlar getirdi.” Hiçbir şeyden pişmanlık duymuyorum.

Peki siz nasıl eğittiniz kendinizi bu şekilde?

- Tasavvufun hayatıma çok etkisi oldu. Mevlana"nın doğumunun 800"üncü yılı sebebiyle tasavvufla tanıştım. Yayınlarını okumaya başladım ve onun enerjisiyle bütünleştim. O bende dönüşüm ve kabullenme getirdi. Hatalarımı görmeye başladım. Buna "olgunluk" deniyor herhalde. Kendimi rahatlatmak için yaptığım çok şey var. Haftada iki gün akupunktur, üç gün pilates yapıyorum. Çünkü bu enerjinin bir yerden çıkması lazım. ışime konsantreyim ve çalışmak ibadet gibi benim için. Çalıştığım zaman çok yorulsam da mutlu oluyorum ve başka şey düşünecek vaktim kalmıyor. Benim astroloji merakımı da herkes bilir. Bir astroloğum var, belirli dönemlerde senelik kayıtlarımı çıkarırım, ona göre davranırım. Bu dönüşümü bekliyordum zaten.

ARTIK BENİ ANLAYACAK BİRİNE İHTİYACIM VAR

Anlattıklarınıza göre, hayatınıza girecek kişinin de sizin gibi ruhunu eğitmiş olması gerekiyor. Var mı böyle biri?

- Çok uzun dönemdir kimse yok hayatımda. Çünkü bu dönüşüm sürecinde, kendi değerimi çok daha fazla anlamaya başladım. Artık benden daha artısı olacak insanlarla bir arada olmam lazım. Ismarlama olmuyor bu işler. Ben galiba beklentisi yüksek bir insanım. Olana razı olmuyorum.

Çok mu zorsunuz aşkta?

- Düşündüğünü pat diye söyleyen, bir taraftan da biraz iddialı bir karakterim. Çok da kolay bir insan değilim. Bir ilişkiye başladığım zaman onu giyim kuşamından, işine kadar o kadar çok yanıyla ele alıyorum ki... Her ilişki yaşadığım insana bir katkım olmuştur. Hiç mütevazı olamayacağım bu konuda. Bundan sonra hayatımda beni anlayacak ve artıya götürecek bir insana ihtiyacım var.

HALUK BİLGİNER'E AŞIK OLACAĞIM

Peki ya oyunculuk?

- Yeni bir diziye başlıyorum. Haluk Bilginer ve Özkan Uğur"la birlikte oynayacağım. Fox"ta yayın-lanacak. Haluk Bilginer"in çok zengin ev sahibini canlandıracağım. Haluk"a aşık, tek derdi onunla evlenmek isteyen bir kadın...

UGG 4 MEVSİM GİYİLİR

“Yazın Ugg mı giyilirmiş” diye eleştirildiniz...

- Ugg"lar Avustralya"da sörfçüler için üretilmiş botlardır. Bikinilerin altına giyerler. Yazın çıplak ayakla giydiğinde serin tutuyor, kışın da sıcak tutuyor. Dört mevsim giyebileceğin şeyler. Bilmeyenlere duyurulur. / hürriyet