''Geçici görevlendirmenin şartlarının oluşmadığına'' hükmeden mahkeme, işlemi iptal etti.
 
Türk Sağlık-Sen, üyesi Kayseri Kocasinan İlçesi 2 No'lu toplum sağlığı biriminde laborant olan Olcay Nam'ın, Melikgazi ilçesi TOKİ Aile Sağlığı Merkezine ''ihtiyaca binaen'' geçici olarak görevlendirilmesinin iptali istemiyle Kayseri İdare Mahkemesine dava açtı.
 
Kayseri 2. İdare Mahkemesi, verdiği kararda, söz konusu laborantın toplum sağlığı merkezine atandığı tarihten itibaren, üçer aylık periyotlarla farklı aile sağlığı merkezlerinde 2-3'er kez geçici olarak görevlendirildiğine dikkati çekti.
 
Mahkeme kararında, gereken tetkikler için numune almak, eğitimini aldığı basit laboratuvar tetkiklerini yapmak veya aldığı numunelerin ilgili laboratuvar tarafından teslim alınmasını sağlamanın aile sağlığı elemanının görevi olduğu vurgulandı. Kararda, bunların laboratuvar teknisyeni olan davacının görev alanı dışında olduğu, bu nedenle geçici görevlendirmenin şartlarının oluşmadığı bildirildi.
 
Laborant Olcay Nam'ın söz konusu aile sağlığı merkezinde geçici olarak görevlendirilmesinin hukuka uygun olmadığına hükmeden mahkeme, Kayseri Valiliğinin, savunmasında ifade ettiği, ''iş bölümü'' iddialarına da ''davacının son üç görevlendirmesinin TOKİ Aile Sağlığı Merkezine yapılmasından dolayı'' itibar edilmediğini belirtti.
 
Kayseri 2. İdare Mahkemesi, bu gerekçelerle laborant Nam'ın, Melikgazi ilçesi TOKİ Aile Sağlığı Merkezinde geçici olarak görevlendirilmesine ilişkin işlemi iptal etti.