İsrail Güvenlik Kabinesi, uluslararası camiadan gelen sayısız ateşkes teklifini ele almak üzere toplandı. İsrail, saldırılara geçici olarak son vermesine yönelik Fransa'nın önerisini reddetti.

-İSRAİL, GEÇİCİ ATEŞKESİ REDDETTİ

İsrail, Gazze Şeridi'ne saldırısına geçici olarak son vermesine yönelik Fransa tarafından yapılan öneriyi reddetti.

Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey İsrailli yetkili, "Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner'in yaptığı tek taraflı ateşkes önerisi yararlı görülmemiştir, çünkü bu Hamas'ın İsrail'e roket fırlatmasını durdurmayacaktır" dedi.

Öte yandan İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, saldırının beşinci gününde uluslararası toplumdan gelen ve "Hamas ile daimi ateşkesi" öngören tekliflerin değerlendirilmekte olduğunu açıkladı.

İsrail güvenlik kabinesinin bu sabah Tel Aviv'de, gelen ateşkes önerilerine ele almak üzere toplanacağı açıklanmıştı.

İSRAİL GÜVENLİK KABİNESİ ATEŞKESİ GÖRÜŞÜYOR

İsrail Başbakanlık Sözcüsü Mark Regev, ''Güvenlik Kabinesi bu sabah ateşkes tekliflerini görüşmek amacıyla Tel Aviv'de toplandın. Dün gece de üst düzey istişareler oldu'' açıklamasında bulundu.

Regev, 12 bakandan oluşan güvenlik kabinesinin Genelkurmay Başkanı ve güvenlik birimlerinin yetkilileriyle de toplantı yapacağını kaydetti ve ''İsrail, dünyadaki dostlarının sesine kulak vermektedir ve bu dostlarla diyalog kendisi için önemlidir. Bununla birlikte, İsrail'in güneyindeki halkın Hamas'ın daimi füze tehdidi altında kaldığı duruma yeniden dönmemesi gerektiği konusunda da geniş bir uzlaşı söz konusudur'' ifadesini kullandı.


HABER 7