atv'nin dizisi 'Yaban Gülü'nde zengin bir genci canlandıran yakışıklı rockçı Sarp: Bugüne dek pek çok ilginç teklif aldım. Kulağıma eğilip, geceyi benimle geçirmek isteyen de var, sutyen yollayan da... Bu beni mutlu ediyor mu? Evet!..
Yakışıklı rockçı Sarp, atv'de yayınlanan 'Yaban Gülü' isimli dizide hedef kitlesini artırdı. 2000'de ilk albümünü, 2006'da ise ikinci albümünü çıkaran Sarp artık sadece konser verdiği mekanlardaki genç kızlar tarafından değil, onların anneleri tarafından da 'güzel bir oğul' olarak beğenilerek izleniyor. Sahneye adım attığından bu yana yakışıklılığıyla hep kızların ilgi odağı olduğunu ve tuhaf tekliflerle karşılaştığını belirten Sarp, "Sahneye sutyen gönderen, benimle birlikte bir gece geçirmek isteyen kızlar oluyor. İlk başlarda çok yadırgıyordum ama artık alıştım" diye konuşuyor. 30 yaşındaki rockçı beğendiği kadın tipini de şöyle tarif ediyor: Elmacık kemikleri çıkık, dolgun dudaklı, güzel bakışlı ve zarif... Sarp'la 'Yaban Gülü'nü ve özel hayatını konuştuk.

* Dizi oyunculuğu nasıl başladı?

Bu yılın başlarında 'Lodos' adlı bir filmde oynadım. Bu filmi bir rock starı canlandıracağım ve zorlanmayacağımı düşündüğüm için kabul etmiştim. Sonra baktım ki, oyunculuk zevkli bir şeymiş. Aslında daha önce de dizi teklifleri gelmişti ama tarzları bana uymadığı için teklifleri geri çevirdim. 'Yaban Gülü' için teklif geldiğinde ekibi ve oynayacağım karakteri gördüm. Hoşuma gitti ve başladım.

* Dizi izler misiniz?

Hayır, iyi bir dizi izleyicisi olduğumu söyleyemem. 'Bıçak Sırtı'nı çok beğeniyordum. Bizim diziyi tam onun karşısına koydular, izleyemedim. Zaten artık bitti. Bir de denk gelirsem 'Avrupa Yakası'nı izliyorum...

OYUNCULUKTA 'FENA DEĞİLİM'

* Oyuncu olarak kendinizi başarılı buluyor musunuz?


Başarılı bulduğum şeyler de var, başarısız bulduğum şeyler de... Hatalarımı, kendimi izledikçe düzeltmeye çalışıyorum. Şimdi bir oyuncu koçum var. Onunla çalışıyoruz. Tabii ki her zaman tamamlanması gereken eksikler vardır. Ben bu işe yeni adım attığım için biraz daha fazla gibi geliyor bana ama en azından kendimi çok da fena bulmuyorum.

* Ciddi bir oyunculuk eğitimi almayı düşünür müsünüz?

Hayır. Benim işim ve hayatım müzik aslında... Oyunculuğu zevk için yapıyorum. Ama yaparken tabii ki, iyi olmak için çalışıyorum. Kitaplar okuyor, oyuncu koçumla çalışıyorum. Ama kursa gidecek vaktim yok maalesef...

* Oynadığım karakter bana sıcak geldi dediniz ama Hakan karakteri biraz ters bir tip, pek de sevilecek bir karakter değil sanki...

İşte ben de tersim zaten... Sıcak gelmesinin nedeni, arkadaşlarıyla takılan, genç bir adam olması... Hayatta herkesin yaşadığı ikilemleri yaşaması ve tabii ki zengin olması... (Gülüyor) Nuran Devres zaten hayatları çok güzel işliyor. O yüzden de çok sıcak geldi.

* Hakan'ın hayatı size benziyor mu?

Hayır benzemiyor. Mesela Hakan ailesine bağımlı yaşıyor. Ben 13 yılı aşkın bir süredir müzik yaparak kendi paramı kendim kazanıyorum, kimseye bağımlı olmadım. Hep rock yaptım. Ama ben de onun gibi çok kurallara bağlı, tatlı bir adam olduğumu söyleyemem. Değişebiliyor ama... Bazen çok tatlıyımdır. (Gülüyor)

* Tatlılık neye göre değişiyor peki?

Karşımdakinin bana karşı davranışlarına ve o günkü ruh haline göre değişebiliyor.

SINIRSIZ PARAM OLSUN İSTİYORUM

* Müzik piyasası durgun, sanatçılar albümlerin satmadığından yakınıyor. Siz barlarda program yaparak para kazanıyor musunuz?

Yaşam tarzıyla ilgili bir şey bu... Barlarda çıkanlardan daha fazla kazanıyorum. Türkiye standartlarına göre bayağı kazandığım söylenebilir. Ama her zaman daha fazlasını istiyorum, sınırsız para istiyorum. (Gülüyor) O yüzden elbette ki yetmiyor, yetmeyecektir de...

* Sınırsız parayla ne yapacaksınız? Gemi mi alırsınız, uçak mı, Boğaz'da yalı mı?

Ne kadar sınırsız olduğuna bağlı aslında... Ama evet, bunların hepsini alırım. Bir de cip koleksiyonu yaparım. Ama hepsinin doğa dostu olmasına dikkat ederim. Ve büyük ihtimalle sokak köpekleri için çok para harcarım. Lüksü severim ama fena halde bir sosyal sorumluluk bilinci içimden fışkırıyor. Hele şu sıralar iyice...

* Bu yoğun tempoda aşka zaman ayırabiliyor musunuz?

Aşka zaman ayırmaya çalışıyorum. Küçükken televizyonda sanatçılar hep 'Aşka ayıracak vaktim yok' falan derlerdi. Gerçekten öyleymiş. Bu yoğun tempoda biraz zor oluyor. Ama zaman ayırıyorum, onu söyleyebilirim. (Gülüyor)

* Sevgiliniz var mı?

Pek belli olmuyor bu işler... Bu röportaj ne zaman yayınlanacak, ona bağlı... Şu anda ayrılıp ayrılmadığımız bile belli değil, telefon açıp sorsam mı acaba? (Kahkahalar)

* Sanırım ilişkileriniz uzun sürmüyor?

Ben hep uzun sürsün istiyorum ama kısa sürüyor nedenini çözemedim.

* Allah Allah niye öyle oluyor acaba?

Onu da bilmiyorum. Benim yüzümden herhalde. Buradan bütün eski kız arkadaşlarımdan özür diliyorum. Şaka bir yana, gerçekten bu zamanda ilişki yürütmek çok zor. İlişkinin gereklerini yerine getirmek çok zor. İlgi göstermek, zaman ayırmak, romantik olmak... Mesela çiçek falan gönderecek vaktim olmuyor.

SUTYEN GÖNDERENLER VAR

* Çapkın mısınız?


Ruh halime göre değişiyor. İstediğim gibi birini bulduysam ve beni mutlu ediyorsa, gözüm kimseyi görmez. İsterse dünyanın en güzel kızları olsun çevrem de umrumda olmaz.

* Peki bu aşık ruh hali ne kadar sürüyor?

Aylar sürdüğü de, seneler sürdüğü de olmuştur. Ama hayatımda böyle biri olmadığı zaman çapkınım diyebilirim.

* Tek gecelik ilişkiler yaşar mısınız?

'Yok yaşamam' dermişim. (Kahkahalar) Tek kişilik ilişki yaşamadım diyen erkek ya yalan söylüyordur ya da başka bir şey vardır o işte... Tabii ki yaşadım. Çünkü geleceği düşünmeden hareket eden bir adamım. Aslında hayattaki bütün ilişkilerime tek gecelik diye başladım.

* Sahnedeyken kızlardan ilginç teklifler geliyor mu size?

Sahneye ilk başladığımdan beri hep geliyor. Hatta, ilk zamanlar şaşkınlık içindeydim. Her ne kadar dışarıdan piç gibi görünsem de ben kendi halinde, evde olmayı seven bir insanım aslında... İlginç teklifler falan da geliyor.

* Ne gibi?

Mesela, kızlar kulağıma eğilip o gece benimle birlikte olmak istediklerini söylüyorlar açık açık... Telefonla rahatsız edenler var. Sahneye not da geliyor, sutyen de... Bu beni mutlu ediyor mu? Evet ediyor. (Kahkahalar)

* Genelde kaç beden sutyen gönderiyorlar?

Yok ona bakmıyorum. Zaten sizin bedenleriniz çok karışık, bir türlü öğrenemedim...

* Peki genelleştirelim biraz, nasıl kızlardan hoşlanırsınız?

Sanırım yüz güzelliği önemli benim için... Kadınsı hatlara sahip olması lazım... Elmacık kemiklerinin çıkık olması, dolgun dudaklar etkiler beni. Bunun dışında kesinlikle kilosuna dikkat etmeli... İnce bel ama geniş kalça seviyorum. (Kahkahalar) Ama en önemlisi bakışlar.

Günaydın