Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Söke İlçe Teşkilatı tarafından her yıl gerçekleştirilen dayanışma yemeği, bu yıl Kuşadası Adakule Otel"de yapıldı.
Yemeğe CHP Aydın Milletvekilleri Özlem Çerçioğlu, Fatih Atay, eski milletvekilleri Mehmet Semerci ve Hilmi Ziya Postacı, CHP Aydın il Başkanı Tunç Aytur, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi ve Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı başta olmak üzere Aydın ili genelindeki tüm CHP"li Belediye Başkanları, ilçe ve belde teşkilatları, CHP Söke İlçe Teşkilatı eski Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.
Yemekteki asıl amacın CHP Ailesi içinde kaynaşmayı sağlamak olduğunu belirten CHP Söke İlçe Başkanı Sevim Şahin önümüzdeki belediye seçimlerinin sadece yerel seçim olarak değerlendirmemek gerektiğini söyledi. Başkan Sevim Şahin; “Bu seçim aynı zamanda genel seçimde ve yeni çıkaracakları yasayla seçilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde de belirleyici anahtar rolü oynayacaktır” dedi. Türkiye"nin çok zor bir dönemden geçtiğini dile getiren Sevim Şahin; “Bugünden itibaren seferberlik ilan ediyoruz. Hepimiz bir genel başkan, bir milletvekili, birer yönetici gibi görev üstlenmek ve çalışmak zorundayız. Vatanın kurtuluşu için elimizi taşın altına değil, ateşe sokmalıyız. Gün birbirimizle hesaplaşa günü değil; kenetlenme günüdür” dedi.
Konuşmasında Sosyal Demokrat belediye başkanlarının nasıl çalışması gerektiğini Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi ve Aydın ilindeki tüm CHP"li Belediye Başkanlarının gösterdiklerini ifade eden CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur; yerel seçimlerin çok önemli olduğunu genel seçimlerin provası olacağını söyledi. Aytur ayrıca yapılan anketlerde CHP"nin galip geleceğinin görüldüğünü de sözlerine ekledi.
Yerel seçimlerde kalelerin kaybedilmeyeceğini, kalelerin üzerine bir o kadar da yenilerini inşa edeceklerini söyleyen CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, hükümeti global kriz ortamında gerekli önlemleri almamakla eleştirdi. Çerçioğlu; “Ülkede çiftçi, memur, esnafın vatandaşlarımız hali ortada. Ancak ekonomik hiçbir önlem paketi yok. Hükümet sus pus oturmayı tercih ediyor” diye konuştu.
Yemekte yapılan konuşmaların ardından rozet töreni yapıldı. Toplam 106 kişinin CHP"ye katıldığı belirtilirken, yemekte yeni üyelerden 15"ine rozetleri takıldı. Söke"de CHP"ye geçen ve rozetleri takılanlar arasında Anavatan Partili Belediye Meclis Üyesi İsa Gümüş, Anavatan Partisi Yönetim Kurulu Üyesi ve Tariş Pamuk Kooperatifi yöneticisi Selim Akıllı, Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Recep Öztürk, Söke"nin üretici camiasında tanınmış simalardan Ziraat Mühendisi Orhan Korkmaz, kısa bir süre önce emekli olan Hastane Müdür Yardımcısı Hüseyin Akkaya CHP"ye katılanlar arasında dikkat çeken isimler oldu.
Yemekte sahneye çıkan Söke CHP İlçe Başkanları, Belediye Başkanları el ele tutuşarak partililerine yerel seçimler öncesi kenetlendiklerinin mesajını verdiler. Coşkulu bir hava gözlenen Söke CHP dayanışma gecesinde daha sonraki saatlerde sadece eğlence vardı.