Olay dün saat 02.00 sıralarında Çavuşlar Mahallesi'nde meydana geldi. Bir tekstil fabrikasında çalışan Yılmaz Çotak ile yeni evlendiği imam nikahlı eşi Derya Türk arasında gece saatlerinde gelen mesajlar nedeniyle çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Yılmaz Çotak, Derya Türk'ü dövdü. Hızını alamayan Yılmaz Çotak, mutfaktan kaptığı bıçakla salona dönünce Derya Türk sokağa kaçtı. Peşinden giden Çotak, Derya Türk’ü sokak ortasında karın boşluğundan bıçakladı. Derya Türk  yere yığılırken, Yılmaz Çotak ise kaçtı. Çığlık sesleri üzerine olay yerine koşan komşuları genç kadını kanlar içinde yerde yatarken buldu.

İhbar üzerine kısa sürede olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Derya Türk, ambulansla hemen Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan genç kadın, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. 

Bir süre sonra polisi arayan Yılmaz Çotak, "Eşimi bıçakladım, teslim olmak istiyorum" diye ihbarda bulundu. Olay yerine yakın bir noktada gözaltına alınan şüpheli emniyete götürüldü.

DOSTÇA MESAJLARDI
Eşinin öldüğünü polisten öğrenen Yılmaz Ç.'nin ilk ifadesinde, "Gece geç saatte telefonuna mesaj geldi. Okuduğumda, ev sahibimizin damadından geldiğini gördüm. İçinde uygunsuz ifadeler vardı. Bu nedenle tartışmaya başladık. Gerisini hatırlamıyorum" dediği belirtildi. İfadesine başvurulan ancak ismi açıklanmayan ev sahibinin damadının ise "45 gündür arkadaşça mesajlaşıyorduk" dediği öğrenildi.

Zanlı tutuklanarak cezaevine konuldu.

Derya Türk’ün, amcası Ahmet Türk ise "Akşam TV'de bir kadının eşinin işkencesine maruz kaldığını görünce içim parçalandı. Sabaha Derya'nın ölüm haberi geldi. Bu şiddet artık son bulsun" dedi.

Genç kadının cenazesi yapılan otopsinin ardından babası İbrahim Türk ve yakınları tarafından alınarak defnedilmek üzere Sakarya'nın Kocaali İlçesi'ne götürüldü.