Aydın Tarım İl Müdürlüğü tarafından aralıksız olarak sürdürülen "İyi Tarım Uygulamaları" eğitim toplantılarına merkez Gölhisar köyünde düzenlenen gece toplantısıyla devam etili.
Gölhisar köyü ve çevre köylerdeki üreticilerin yoğun ilgili gösterdiği gece eğitimine Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Şakir Karakaya, Tarım İl Müdürlüğü teknik elemanları, Gölhisar, Armutlu, Mesutlu ve Şahnalı köyleri muhtarları ve üreticiler katıldı.
Gece eğitiminde üreticilere İyi Tarım Uygulamaları hakkında bilgiler veren Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Şakir Karakaya, “Çevre,insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen bir tarımsal üretimin yapılması ,doğal kaynakların korunması, tarımda izlenebilirlik ile sürdürebilirlik ile gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla yapılan tarımsal üretim modeline iyi tarım denir. İyi Tarım Uygulamaları (İTU) ile yaşadığımız çevreyi ve toprağı koruruz. Unutmayalım ki, gelecek nesillere kirletilmemiş bir çevre ve toprak bırakmak hepimizin vazifesidir. İTU yapan üretici sağlıklı hayatın dostudur. O,hem kendisinin ve çalışanlarının hem de sunduğu güvenilir tarım ürünleriyle tüketicinin sağlığını korur. İTU, tarımda çalışan işçilerin sosyal haklarında da iyileşme imkanı sağlar. İyi tarım ürünleri, halkın sağlıklı yaşam ve sağlıklı tüketim yapma bilincini geliştirir. Bu bilinç geliştikçe iyi tarım ürünleri giderek daha fazla talep edilecektir. Artan taleple birlikte, iyi tarım ürünlerinin pazardaki rekabet gücü büyüyecektir. Dış pazarda ürünün fiyatı kadar kalitesi ve güvenilirliği de önemlidir. İyi tarım uygulamaları ürünün güvenilirliğini ve kalitesini artırdığı için dış pazarlara daha kolay ihraç yapma imkanı sağlar. Rekabet gücünün ve pazarlama imkanlarının gelişmesi sayesinde üretici daha fazla kazanç elde etmeye başlar” dedi.
Karakaya"nın konuşmasının ardından Tarım İl Müdürlüğü teknik elemanlarından Dr. Ebru Serter, katılımcılara İyi Tarım Uygulamaları konulu sunum yaptı. Sunumun ardından gece eğitimi üreticilerin İyi Tarım Uygulamalarıyla ilgili sorularının cevaplandırılması ve bilgi alışverişinin ardından sona erdi.