Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevine atanan Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, bakanlık görevini yerine getirebilmek için gece gündüz çalışacaklarını söyledi.
Yıldız, TOBB Kokteylinde gazetecilere yaptığı değerlendirmede, ülkenin bir adım daha ileri gidebilmesi açısından heyecan ve dinamizmle bu görevi aldığını kaydetti.

Taner Yıldız, "Başta Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız olmak üzere, gösterdikleri bu görev ve yetkilendirmeyi, inşallah, omuzlarımızda ciddi bir sorumlulukla yerine getirmek için gece gündüz çalışacağımızı belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına atanan Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, yeni görevinde önceliğinin enerjide dışa bağımlılığı azaltmak ve yerli kaynaklarla beraber sağlam, stabil, sürdürülebilir bir enerji sektörü oluşturmak olduğunu belirtti. Yıldız, yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 yıldır enerji alanında danışmanlığını yürüttüğünü ifade ederek, yeni görevine layık olmaya çalışacağını söyledi.

Öncelikle üzerine eğilmek istediği konuların sorulması üzerine Yıldız, Türkiye'nin enerji ithalatının yüzde 74'ler civarında olduğuna dikkati çekerek, enerjide dışa bağımlılığı azaltmak ve yerli kaynaklarla beraber sağlam, stabil, sürdürülebilir bir enerji sektörü oluşturmak istediklerini kaydetti.

Yıldız, şöyle konuştu: "Öncelik, ülkenin enerji bağımsızlığıyla alakalı. Biz ithalatta yüzde 74'ler civarında enerji kaynaklarını dışardan alan bir ülkeyiz. Öncelikli hedef olarak kısa, orta ve uzun vadeli olarak oranın düşürülmesi lazım. Yenilenebilir ve yerli kaynaklarla beraber bu oranın yer değiştirmesi gerekmektedir. O açıdan bunu ön plana alan bir çalışmayı sürdüreceğiz. Bunlar yeni başlamış çalışmalar değil, kurumsal hafızayla beraber bunu hep birlikte götüreceğiz, idare edeceğiz inşallah."


"ÖZEL SEKTÖRLE İÇ İÇE BİR ORTAM..."

Yıldız, başka bir soru üzerine, enerji sektörünün uluslararası ilişkilerden arındırılmayacak kadar önemli olduğunu, aynı zamanda Türkiye'nin gelişmekte ve büyümekte olan bir ülke olduğu için arz güvenliğiyle alakalı tedarikleri de beraber yapmak durumunda bulunduğunu anlattı. Taner Yıldız, "Bütün bunları bir araya getirdiğimizde bizim stabil, özel sektörle iç içe, ülkenin kaynaklarının makul oranlarda özel sektörlerle beraber harekete geçirilebildiği bir ortamı sağlamamız gerekiyor" diye konuştu.