DEFİLELERİNİ sosyal amaçlarla düzenleyen tasarımcı Rabia Yalçın, Gazze"ye yardım defilesi için oluşturduğu "Dikkat! Dünya'da Çocuk Var..." adlı koleksiyonuyla dikkatleri bu kez de dünya çocuklarının üzerine çekti.

Esma Esad ve Suriyeli İş Kadınları Derneği"nin işbirliğiyle Şam"da düzenledikleri defilede açık arttırmayla satışa sunulan kıyafetlerin gelirinin Gazze"ye bağışlanacağını belirten Yalçın, çocukların dünyanın geleceği olduğunun ve geleceğin sevgiyle, özenle korunması gerektiğinin altını çizdi.

Koreografisini Uğurkan Erez"in gerçekleştirdiği defilenin koleksiyonunun siyah ve beyaz renklerden oluştuğu dikkat çekti. Yalçın, “Siyah rengi savaşı, beyaz rengi ise barışı temsilen kullandık. Koleksiyonun tek bir parçasında kullandığımız kırmızı ise yok olan sevgiyi anlatıyor. Bu yüzden dünyaya sesleniyoruz: Geleceğin mutluluğu için çocukları, sevgiyi incitmeyelim” şeklinde konuştu. Yalçın, amaçlarının çocuklar için seslerini duyurmak olduğunu ve amaçlarına ulaştıklarını kaydetti.
Rabia Yalçın, 2008 yılında New York Moda Haftası kapsamında gerçekleştirdiği defilesiyle de "En Yenilikçi Tasarımcı" ödülünü almıştı.

HÜRRİYET