Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı ve Aydın Belediye Meclis üyesi Barkan Kalınomuz Aydın"da kurulacak olan MOBESE kameralı güvenlik sistemi ile ilgili olarak Belediye Başkanı İlhami Ortekin"in açıklamalarının yalandan ibaret olduğunu belirtti.
Belediye Başkanı İlhami Ortekin"in MOBESE ile ilgili olarak Aydın Belediye Meclisinde kendisinin de imzası olan belgeyi göstererek yanıltma yoluna gittiğini belirten Barkan Kalınomuz “Ben o imzayı Aydın"a yararlı bir proje için MOBESE"yi adam gibi yapın diye verdim.Türk Telekom"un 250 bin YTL"ye yapacağı işi , İstanbul"lu bir şirkete 760 bin YTL"ye yaptırın diye vermedim. MOBESE sistemini İl Özel İdarenin yapabilme imkanı imkanı varmış ve nitekim Aydın"da bunu yapacakmış. Bunu niye Aydın Belediyesi"nin yaptığını hala anlayabilmiş değilim. Bu işin maliyeti 1 Milyon YTL"yi geçecek. Aydın Belediyesi şirket ile aralarındaki sözleşmeyi de kamuoyuna açıklamıyor” dedi.
Başkan Ortekin"in Türk Telekom"un Kamu İhale Kurulu tarafından başvurusunun reddedilmesin de çarpıtıldığını belirten Barkan Kalınomuz “Türk Telekom"un teklifi şartnameye uymadığı için değil başvurudaki belge eksikliği yüzünden esasa girilmeden reddedilmiştir. Başkan Orkekin birde beni adam gibi Belediye Meclis üyeliği yapmamakla suçluyor. Eğer öyleyse Güney Amerikalara samba festivallerine gidip niye bana Aydın Belediyesini emanet etmiş. Belediye Meclis üyeliğimin devamsızlıktan düştüğünü ve Meclisin beni affettiğini de belirtmiş. Ben avukatım pek çok işim var. Gazozcu yada köfteci değilim. Aynı şey kendi dava arkadaşlarının da .başına geldi” şeklinde konuştu.