Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen ‘fail meçhul cinayetler’ soruşturması kapsamında işadamı Atilla Yıldırım tanık olarak ifade verdi. Yıldırım, Kürt işadamlarına yönelik bir ölüm listesinden haberdar olmadığını, o dönemde sadece ‘gazinoculara yönelik bir listeden’ haberdar olduğunu söyledi. Yıldırım, Mehmet Eymür’ün de savcılık ifadesinde ‘gazinocular listesi’nden bahsettiğini belirtti.

Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel’e yaklaşık 2 saat ifade veren Yıldırım’a, mafya lideri Sedat Peker’in ifadelerinde dile getirdiği iddiaların sorulduğu öğrenildi. Yıldırım ifadesinde, Çorumlu işadamı Ahmet Hamoğlu’nun ‘liste’den çıkmak için Korkut Eken’e para verdiği iddiasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

‘Parayı zarfla verdi’
“Hamoğlu’nu Eken’le ben tanıştırdım. Para alışverişini gördüm. Eken sıkışık durumdaydı. Mahkeme masrafları için para aldı. Ne kadar aldığını bilmiyorum. Büyük bir zarf içinde verdi. Yanında ben de vardım.” Savcı Yüksel, Yıldırım’a Mehmet Ağar’ı tanıyıp tanımadığını da sordu. Yıldırım, “Trabzonspor yöneticiliği de yaptım, oradan da tanırım. Bir ağabey olarak tanırım” dedi. Peker’in İstanbul Emniyeti’ne çağrılıp gözaltına alındığını da söyleyen Yıldırım, “İstanbul Asayiş Müdürü Sedat Demir, Peker’i çay içmeye çağırdı. Gözaltına aldılar ve işkence gördü. Dönemin bakanı devreye girdi. Serbest bıraktılar” dedi. Yıldırım, ifadesinin ardından gazetecilere, “Kürt işadamlarına değil gazinoculara yönelik bir ölüm listesi duydum. Zaten Mehmet Bey de (Eymür) öyle söylemiş ifadesinde” açıklamasında bulundu.