Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) organizasyonuyla gaziler ile gazi ve şehit yakınlarına yönelik ''Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'' kursunu tamamlayan 57 kişiye yarın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün de katılacağı törende sertifikaları verilecek.
 
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, gaziler ile gazi ve şehit yakınlarına yönelik olarak KOSGEB İdaresi Başkanlığı ile TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Başkanlığı tarafından 14 Mayıs-2 Haziran 2011 tarihleri arasında ''Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'' kursu yapıldığı kaydedildi. Kursa 76 başvuru olduğu, değerlendirme sonucu 60 kişinin eğitime başladığı, 57 kişinin sertifika almaya hak kazandığı kaydedildi.
 
Açıklamada, ''sertifika almaya hak kazanan 57 kişiden 34'ü gazi, 21'i şehit yakını, 2'si gazi yakını olup, bu katılımcılardan 44'ü erkek, 13'ü kadın girişimci adayıdır. Ayrıca, 7 girişimci adayı da Rehabilitasyon Merkezi'nden iştirak etmiştir'' denildi.
 
Kursu başarıyla bitiren kursiyerlerin hazırlayacakları projeler KOSGEB tarafından kabul edilirse, eğitimi tamamlayan kursiyerlere 27 bin lira karşılıksız hibe ve 70 bin lira faizsiz 4 yıl geri ödemeli kredi kullandırılacağı kaydedilen açıklamada, KOSGEB ve TSK arasındaki işbirliğiyle gaziler ile gazi ve şehit yakınlarının kendi işletmelerini kurarak, hizmete, üretime ve istihdama katkı sağlanacağı ifade edildi.