Aylardır aralarında sorunlar bulunan ve açıklamalarla gündeme taşınan bu sorunların yanlış anlaşılmadan meydana geldiği ifade edilerek iki dernek başkanı Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Nazilli Şubesi’nde bir araya gelerek el sıkıştılar.
TEMAD Nazilli Şube Başkanı İbrahim Yağtu’nun araya girmesi ile barışan dernek yöneticileri her iki derneğin de birbirlerinin işlerine karışmadan, yasalar ve dernek tüzüklerinin çizdiği sınırlar içerisinde kalarak çalışmalarını sürdüreceğini belirttiler. Barışmalarına aracılık yapan Yağtu, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında; “Bu ülkenin kurtulması ve Devletin kurulmasında büyük emekleri geçmiş, kanlarını ve canlarını ortaya koyarak büyük fedakarlık yapmış kişilerin, onların çocukları ve torunlarının oluşturduğu iki güzel derneğimiz olan Türkiye Muharip Gaziler Derneği ve Kuva-i Milliye Derneği arasında yeterli diyalog olmayışından dolayı bazı anlaşmazlıkların olduğu malumunuzdur. İkili olarak yaptığımız görüşmelerde her iki değerli dernek başkanının da aslında çok farklı düşünmedikleri görülmüştür. Sayın başkanların zaman-zaman yaptıkları konuşmaların yanlış anlamalara neden olduğu, bazı kişilerin her iki başkana yalan yanlış veya eksik bilgiler verdiği ve bu bilgiler doğrultusunda olayın kamuoyuna yanlış aksettiği görülmüştür. Bu günden itibaren bu anlaşmazlığın giderildiğini, her iki derneğin de birbirlerinin işlerine karışmadan, yasalar ve dernek tüzüklerinin çizdiği sınırlar içerisinde kalarak çalışmalarını sürdüreceğini belirtmek isteriz” dedi.
Konuşmaların ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Başkanı Hasan Karataş ve Türkiye Kuva-i Milliye Mücahitler Derneği Nazilli Şube Başkanı İsmail Bilgiç el sıkıştılar.

20120305ay526190_01.jpg