Bölücü terör örgütü mensupları, Gaziantep'te hain saldırılarına bir yenisini eklerken, binlerce turistin Bayram tatilini geçirdiği Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi beldesinin 4 yıldızlı otelinin sahibi Hüseyin Çalışkan, memleketinden gelen acı haber üzerine tesislerindeki müzikli eğlenceyi konuklarından özür dileyerek durdurdu.

Önce liselere giriş ve üniversite sınavı, ardından başlayan Ramazanla birlikte durgun geçen turizm

sezonu bayramda yerini yüzde 100 doluluk oranı ve eğlenceye bırakırken, Gaziantep'ten gelen acı haber ülkede büyük üzüntüye sebep oldu.

Gaziantep'te adeta yürekler dağlanırken, bayramda tatilcilerle adeta hınca hınç dolan Kızkalesi beldesinde herkes kanlı saldırıdan habersizdi ve sahil boyunca sıralanan otellerinin her birinden farklı müzik sesleri yükseliyordu.

Kızkalesi'nin 4 yıldızlı Barbarossa Otelinin sahibi Hüseyin Çalışkan, memleketinden gelen ve ilk belirlemelere göre 9 kişinin öldüğü, 60'dan fazla kişinin yaralandığı haberleri üzerine adeta yasa boğuldu.

Konuklarından özür dileyerek eğlenceyi durduran Çalışkan, "Bu acı hepimizin, tüm Türk milletinindir" dedi.

Aynı zamanda Kızkalesi Turizm Derneği Başkanlığı görevini de yürüten Hüseyin Çalışkan, hain terör örgütünün bayramda da kan kustuğunu belirterek, duyduğu üzüntü ve tepkiyi dile getirdi.

Ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralı hemşerilerine de acil şifalar dileyen Hüseyin Çalışkan, "Bu bayramda Kızkalesi her zamankinden fazla doluluk oranını yakaladı. Tüm otellerde yer kalmadı. Hatta pansiyonlar ve kiralık evler bile doldu.

Biz bunun sevincini yaşarken aldığımız acı haber sevincimizi unutturdu. Bu şartlar altında otelimde eğlenceyi durdurmak sadece Gaziantepli olmamın değil, insanlık görevidir" diye konuştu.

İşadamı Çalışkan, tek tesellinin hain saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin bulunarak, adaletin hak ettikleri cezaya çarptırması olacağını sözlerine ekledi.

Çalışkan'ın müziği durdurmasının ardından otelin konukları da aynı duygularla teröre lanet okuyarak, odalarına çekildiler.

Gaziantep'te bayramın ikinci günü olan 20 Ağustos akşamında,

Şehitkamil ilçesindeki Karşıyaka polis merkezi yakınlarında bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş ve park halindeki aracın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 9 kişi ölmüş, 66 kişi yaralanmıştı.