HAKKARİ'de DTP tarafından düzenlenen "Ne Ergenekon, Ne AKP Çözüm Demokratik Cumhuriyet'te" mitingi Merzan Mahallesi'ndeki toprak alanda saat 10.00 başladı. Sabah saatlerinde Altay Caddesi'ndeki DTP İl örgütü önünde toplanan yaklaşık bin kişi, yürüyerek miting alanına geldi. Burada kalabalık kısa sürede yaklaşık 5 bini buldu.

DTP'nin yaklaşık 1 haftadır hazırlıklarını yaptığı mitinge katılanlar, sabah saatlerinden itibaren Altay Caddesi üzerinde bulunan DTP İl binası önünde toplanmaya başladı. Aralarında, DTP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, çevre il ve ilçe DTP'li belediye başkanlarınında buluduğu yaklaşık bin kişi, buradan da mitingin yapılacağı Merzan Mahalalesi'ne doğru yürüdü. Kalabalık yürüyüş sırasında da terörist başı Abdullah Öcalan ve PKK lehine slogan attı.

Kalabalık yürüyerek mitingin yapılacağı Merzan Mahallesi'ndeki toprak sahaya geldi. Mitinge katılanlar burada, polis tarafından tek tek üst arasından geçirilerek alana alındı. Geceden beri kent merkezinde geniş güvenlik önlemleri alan polis, kentin giriş ve çıkışlarında kimlik kontrolü yaparken, çevre il ve ilçelerden de çevik kuvvet polislerinin takviye olarak kente geldiği gözlendi. Ayrıca mitingin yapıldığı toprak sahada, çıkabilecek olaylara karşı DTP'nin de 200 kişi görevlendirdiği belirtildi.

Toprak sahadaki miting, saat 10.00'da sakin başladı. Mitingte katılanlar, Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekerken, burada toplanan kalabalık sık sık Kürtçe "Biji Serok Apo"(Yaşasın Başkan Apo), "İmralı Kapatılsın" "Sınır ötesine ve Savaşa Hayır", "Gençlik Apo'nun Fedaisidir", "PKK Halktır, Halk Burada" gibi sloganlar attı. "İşkence İnsanlık Suçudur", "Irak gibi olmak istemiyoruz ", "Çözüm tecritte değil, diyalogdadır" pankartlarının açıldığı mitingde, ayrıca Apo resimleri ve sözde PKK bayrağı olan resimlerin yeraldığı gazeteler de ellerde taşındı.

ŞEMDİNLİ'DE KEPENKLER AÇILMADI

Hakkari'nin Merzan Mahallesi'nde bulunan toprak sahada düzenlenen "Ne Ergenekon, Ne AKP Çözüm Demokratik Cumhuriyet'te" konulu miting devam ederken, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde ise bugün kepenklerin açılmadığı gözlendi.

GAZİANTEP'TE GERGİNLİK YAŞANDI

GAZİANTEP'te izinsiz yürüyüş yapmak isteyen Demokratik Toplum Partisi (DTP) yandaşları ile polis arasında arbede çıktı. Sokakları savaş alanına çeviren gerginlik sırasında çok sayıda polis atılan taşlardan yaralanırken, gazeteciler de biber gazından etkilendi. Öte yandan gerginlik öncesi DTP Şahinbey ilçe binasında arama yapan polisler eylemde kullanılmak üzere toplanan bir çuval dolusu taş buldu.