Çanakkale Savaşları’nda 276 kilogramlık top mermisini tek başına namluya yerleştirerek İngilizlerin batırılamaz dedikleri ‘Ocean’ adlı savaş gemisinin batırılmasını sağlayan Çanakkale kahramanı Koca Seyit’in (Seyit Onbaşı) yaşamı beyaz perdeye aktarılacak. Filmin senaristi ve yapımcısı Kıbrıs gazisi İsmail Gülnar, 2,5 yıldır 50’yi aşkın ilde ‘Koca Seyit’ adlı tiyatro oyununu sergilediklerini belirtti.
 
Kahramana sahip çıkılmadı
 
Gülnar, Koca Seyit gibi bir halk kahramanına sponsor bulamamanın kendisini derinden yaraladığını ifade ederek, şunları kaydetti: “2,5 yıl boyunca sponsorluk için görüştüğümüz yüzlerce firmadan olumsuz yanıt alınca filmi kendi imkanlarımla çekmeye karar verdim. Lafa geldi mi mangalda kül bırakmayanlar bugün bu topraklarda rahat uyumamızı sağlayan halk kahramanı Koca Seyit’e sahip çıkmadı. Kıbrıs gazisi olduğum için böyle bir  kahramana destek verilmemesi beni daha çok kahrediyor. Mankenlerle ilgili bir film çekseydik herkes sponsor olurdu  ama böyle bir milli davaya kimse sahip çıkmadı. Gerçek vatanseverlerden destek  bekliyoruz.’’
 
Torunları da oynayacak
 
Yaklaşık 400 bin lira bütçeyle Konya’nın Hüyük ilçesinin İlmen beldesinde çekmeyi planladığı filmin ‘Koca Seyit’ ismini taşıyacağını belirten Gülnar, “30 Ağustos Zafer Bayramı’nda İlmen beldesinde ‘motor’ diyeceğiz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yine İlmen’de filmin galasını yapmayı planlıyoruz’’ dedi. Gülnar, İlmen’i dönemi yansıtan özellikleri nedeniyle seçtiklerini, burada Koca Seyit’in köy hayatını çekeceklerini, filmin bir bölümünün ise Balıkesir’in Koca Seyit köyünde çekileceğini bildirdi. Filmde Koca Seyit’in torunları da rol alacak.