12 Eylül davasını hatırlatan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sözü Türk basının dünyadaki itibar kaybına dikkat çekti:

''12 Eylül 1980'de bu darbeye alkış tutarak, generallere bağlılık mesajı verenler, 28 Şubat'ta da aynı yoldaydı, 27 Nisan'da da aynı istikamette alkış tutuyorlardı. Ne gariptir ki 32 sene sonra bunların içerisinde genel yayın yönetmenleri var, genel müdürler var, gazetesini satan, pazarlayan insanlar var.''

Anadolu Ajansı'nın (AA) 92. kuruluş yıldönümü nedeniyle Rixos Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan Arınç, Türkiye'nin bir referans olabilecek gazete, televizyon kanalının bulunmadığını söyleyerek, kaynak alınacak bir basın organından Türkiye'nin mahrum olduğunu kaydetti.

Arınç, bir haber kanalında, '12 Eylül 1980 darbesini alkışlayanların ve Milli Güvenlik Konseyi'ne bağlılık mesajları verenlerin' olduğunu söyleyerek, "32 sene sonra, o gün darbeye alkış tutanların bugün hala aramızda mevcut olduklarını biliyoruz. 12 Eylül 1980'de bu darbeye alkış tutarak, generallere bağlılık mesajı verenler, 28 Şubat'ta da aynı yoldaydı, 27 Nisan'da da aynı istikamette alkış tutuyorlardı. Ne gariptir ki 32 sene sonra bunların içerisinde genel yayın yönetmenleri var, genel müdürler var, gazetesini satan, pazarlayan insanlar var. Artık Türk basınının ciddi bir dönüşüm içinde olması, teknik, okuyucu, izleyici sayısı, kalite bakımından, özgürlükler ve demokrasi bakımından basınımızın ciddi bir yol almaya, hedef koymaya ihtiyacı var" dedi.

Sendikal hakların bayraktarlığını Anadolu Ajansı yapacağını söyleyen Arınç, "Ama bizi eleştirenler kendi belediyelerinde çalışanların, basın kurumlarında kendilerine alkış tutanların, çalışanları ne hale getirdiklerini görsünler. Yüzlerce gazeteci Anadolu Ajansı'nda çalışabilmek için bize geliyor, üzülüyoruz. Onların el emeklerini, göz nurlarını vermeyenler, bize ideolojik eleştiriler getirirken lütfen bunları da düşünsünler. Güçlü bir kurumuz. Daha da güçlü olacağız. Ama gücümüz, bir siyasi gücün ötesinde Türkiye'de haber üreten ve dünyanın örnek aldığı bir ajans haline gelebilmektir" şeklinde konuştu.