24. dönem TBMM hiç olmadığı kadar renkli simalardan oluşuyor. Bunlar arasında bir dönem gazetecilik ya da yazarlık yapan ve hatta hali hazırda aktif olarak mesleğini sürdüren isimler dikkat çekiyor. Yazılarıyla, yorumlarıyla yakından takip edilen basının önemli isimleri artık milletvekili. Kimler yok ki! Uzun bir süre Hürriyet gazetesi başyazarlığı yapan eski Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi mesela. Ekşi, en yaşlı üye sıfatıyla TBMM’nin açılışında başkan olarak da görev yapacak. Ekşi, 1952-60 yılları arasında parlemento muhabirliği yapmıştı. 
 
Son dönemde yazdığı yazılar, yaptığı haberlerle çok konuşulan isimlerin başında gelen Star gazetesinin eski Ankara temsilcisi Şamil Tayyar da milletvekili oldu. Birkaç ay öncesine kadar meclis başta olmak üzere Ankara’da haber kovalayan Tayyar, şimdi siyasetçi olarak haber kaynağı durumuna geldi. Ve Radikal’in eski yazarlarından Sırrı Süreyya Önder. Prof. Binnaz Toprak ve Radikal İki yazarı Ertuğrul Kürkçü de yeni Meclis’te yer alacak. 
 
Liste bunlarla da bitmiyor; uzadıkça uzuyor… Naci Bostancı (Zaman), Nabi Avcı (eski Zaman yazarı), Yalçın Akdoğan (Yeni Şafak-Star), Mehmet Metiner (Star), Mustafa Balbay (Cumhuriyet), Aydın Ayaydın (Vatan), Şafak Pavey (Show Tv eski çalışanı). Ankara’da bugünlerde en çok yapılan espri şu: “Bu gidişle gazete ve televizyonlar Ankara temcilciliğini kapatabilir! Hemen her gazetenin bir temsilcisi meclise girmiş durumda.” 
 
Meclise giren gazeteciler daha çok milletin vekilleri olarak halkın sorunlarıyla uğraşacaklarını söylüyorlar. Hatta tecrübelerine göre gazetecilere karşı ‘daha temkinli’ olacağını söyleyenler de var. 
 
Artık parlamenterim 
Oktay Ekşi, “Artık parlamenterim. Gazetecilik aklımdan bile geçmez” derken; Mehmet Metiner’se “Aktif gazeteciliği sürdüremeyeceğim. Tamamen siyasetle ilgileneceğim. TBMM’de meslektaşlarımın özlük ve sosyal hakları için ne yapılması gerekiyorsa yaparım” diyor. 
Sırrı Süreyya Önder de şunları söylüyor: “Yazı yazacağım; ama nerede, nasıl bilmiyorum… İnternet sitesi mi olur, blog mu, gazete mi belli değil daha. Gazetecilerle ilişkimse sıcak olacak.” 
 
Meclis’e giren diğer gazetecilerin görüşleri de şöyle: 
Yalçın Akdoğan: Akademiysen ve gazetecilerden oluşan yeni milletvekilleri, meclis iklimine mutlaka bir zenginlik sağlayacaktır. 
Aydın Ayaydın: Gazeteci kökenli vekillerle bir araya gelip medyanın bağımsız olması, gazetecilerin sendikalaşması, parlamento muhabirlerinin özlük ve sosyal hakları konusunda adım atılması için öncülük yapmaya hazırım.
'Gazeteciler Meclis'e zenginlik getirecek' 
Yeni vekillerden Yalçın Akdoğan, gazetecilerin Meclis’e zenginlik katacağını belirterek, “Aktif gazetecilikten ziyade, akademisyen kimliğimle yazılar yazıyordum. Kurulacak meclisteki akademiysen ve gazetecilerden oluşan yeni milletvekilleri, meclis iklimine mutlaka bir zenginlik sağlayacaktır” dedi. Aydın Ayaydın’sa “Ben kendimi hep parlamentoda muhabiri arkadaşlarımdan biri olarak görürüm. Onlara her konuda yardımcı olurum. Ayrıca muhabir arkadaşların sorunlarının çözümü için elimden geleni yapmak isterim. Bu konuda öncü olmaya gayret ederim” diye konuştu.