Haberlerin ihbar kabul edilmesiyle Beyaz hakkında açılan soruşturma ise 8 aydır sürdürülüyor.

BELPA Genel Müdürü Yalçın Beyaz"ın "İmam nikáhlı eşim Bendigar Cengiz, boğazıma bıçak dayayıp, 1 milyon YTL paramı gasp etti, ayrıca kendisi üzerine yaptığım 5 dairemin tapusunu geri istiyorum" diyerek savcılığa suç duyurusunda bulunmasını haber yapan Hürriyet muhabiri Nurettin Kurt, jet yargılamanın ardından "gizliliği ihlal" suçlaması ile 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına mahkûm edildi.

İstifa etmek zorunda kaldı

9 yıldır imam nikáhıyla birlikte yaşadığı Bendigar Cengiz"e 500 bin YTL tutarında senet, 500 bin YTL nakit ile 5 daire kaptıran, ayrıca sekreteri Füsun Çağlayan"a da Eryaman Semti"nde 2 villa aldığı ortaya çıkan, evli ve 4 çocuk babası Yalçın Beyaz, haberler Hürriyet Gazetesi"nde yayımlanınca görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı. Ayrıca haberleri ihbar kabul eden Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Beyaz hakkında "haksız servet edinmek" suçundan soruşturma başlatmıştı. Ancak soruşturma tarihinin üzerinden yaklaşık 8 ay geçmesine rağmen soruşturma hálá tamamlanamadı. Beyaz"ı bıçakla tehdit ederek parasını gasp ettiği iddia edilen Bendigar Cengiz"in ise yargılaması ise sürüyor.

Skandalın ortaya çıkması üzerine Yalçın Beyaz ve Bendigar Cengiz, haberleri yazan Nurettin Kurt hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı"na suç duyurusunda bulundular.

Soruşturmayı yürüten savcılık Nurettin Kurt hakkında "yargıyı etkilemeye teşebbüs ve gizliliği ihlal" suçlamasıyla dava açtı. Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi"nde yargılanan Kurt, ikinci duruşmada çıkan jet karar ile hapse mahkûm oldu.

Yargıyı etkilemeye teşebbüs suçundan beraat eden Kurt, soruşturma safhasında tarafların beyanlarını yazdığı gerekçesiyle "gizliliği ihlal" suçundan, 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Nurettin Kurt"a verilen cezayı erteledi.

Mahkeme Nurettin Kurt"a verilen cezayı CMK 231. maddesi uyarınca hükmün açıklanmasının geri bıkarılmasına karar verdi. Yani Kurt, 5 yıl içerisinde aynı suçtan ceza alırsa bu cezası devreye girecek.

Ödüllü haberden mahkûmiyet

BELPA skandalını ortaya çıkaran Hürriyet Muhabiri Nurettin Kurt, bu haberleriyle İzmir Büyükşehir Belediyesi"nin 2008 Barış Selçuk Ödülü"nü kazandı. Ayrıca bu haberler nedeniyle Strateji Araştırma Derneği de, Kurt"a "Yurttaşlık görevini yerine getiren iyi yurttaş ödülü"nü verdi. Kurt"un "Ankara"da İSKİ patladı" başlıklı haberi ve devamı, Hürriyet"te, 24-25-26-27-28-29 Şubat 2008 tarihlerinde yayımlandı.

Skandal nasıl çıktı

ANKARA Büyükşehir Belediyesi"nin yan kuruluşu olan BELPA Genel Müdürü Yalçın Beyaz, 9 yıl birlikte yaşadığı imam nikáhlı Bendigar Cengiz"in kendisini bıçakla tehdit ederek 500 bin YTL senet, ayrıca 500 bin YTL nakit parasını gasp ettiği gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı"na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunun ardından Bendigar Cengiz polis tarafından gözaltına alınarak ifadesine başvuruldu. Cengiz, Yalçın Beyaz"ın sekreteri olan Füsun Çağlayan ile olan ilişkisini öğrendikten sonra ayrılmak istediğini, parasını gasp etmediğini, senedi ise kendisine arsa alımı için verdiğini bu paranın karşılığı olarak senet aldığını, arsa alımından vazgeçince parasını alamadığı asıl Yalçın Beyaz"ın parasını aldığını iddia etti.

Soruşturması 8 aydır sürüyor

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı"nın, Yalçın Beyaz hakkında "haksız servet edinmek" suçundan açtığı soruşturma 8 aydır tamamlanamadı. Eski Etimesgut Belediye Başkanı olan Beyaz"ın aileden zengin olmadığı halde bu kadar mal varlığını nasıl edindiği kafalarda soru işareti oluşturdu. Tapu kayıtlarına göre Beyaz"ın kendi üzerine ve şoförü Faruk Özalkan"ın üzerine çok sayıda gayrimenkul görünüyor. Beyaz"ın bir dönem başkanlığını yaptığı ve bazı usulsüzlükler yüzünden mahkûm olduğu Öz Ahi Kent Kooperatifi"nden sekreter sevgilisi Füsun Çağlayan"a bir daire aldığı iddia edildi. Resmi nikáhlı eşinden 4 çocuğu olan Beyaz"ın, eski sekreteri, yeni sevgilisi Füsun Çağlayan"dan da 2 çocuğu bulunuyor.
Hürriyet