Yerel basının içerisinde bulunduğu sorunları çok iyi bildiğini ifade eden Kaya, “Hiçbir ayrım gözetmeksizin Aydın"da yayın yapan yerel gazetelerin yaşatılması için projeler üreteceğim” dedi.
21. Bölge Aydın Eczacılar Odası Başkanlığı yaptığı dönemden beri Aydın"da görev yapan basın mensuplarının sorunlarını takip ettiğini ve sorunları iyi bildiğini ifade eden belediye başkan aday adayı Şevket Kaya, başkanlığa seçilmesi halinde gazetecilerin istediklerin istedikleri zaman kullanabilecekleri bir basın bürosu oluşturacağını söyledi. Bunun birçok örneğinin büyük kentlerde olduğunu belirten Kaya, “Sadece belediyenin haberlerinde kullanılan değil, basın mensuplarının ihtiyaç duydukları haberlerde kullanabilecekleri bir basın aracının temin edilmesini sağlayacağım. Düzenli olarak her ay bilgilendirme toplantısı düzenleyerek, basın mensuplarıyla bir araya geleceğim. Türkiye"de var olan diğer örnekleri gibi belediye-TOKİ işbirliği ile veya belediyenin kendi imkanlarını kullanarak gece gündüz vatandaşı bilgilendirmek için koşuşturan basın mensuplarının cazip koşullarda ev sahibi olabilmesi için çalışmalar yapılabileceğini düşünüyorum” diye konuştu.
Yerel basının önemine ve yerelde meydana gelen olayların duyurulmasında yerel basının üstlendiği role değinen Şevket Kaya, göreve seçilmesi halinde şeffaf belediyecilik anlayışı içerisinde yerel gazetelerin yaşatılması için çalışmalar yapacağını kaydetti. Belediyelerin aylık gelir gider dengesinin kamuoyu ile paylaşılmasından yana olduğunu beyan eden Kaya, şunları söyledi: “Şeffaf belediyecilik anlayışı içerisinde hem bütçeyi kamuoyuyla paylaşacağız hem de bu sayede yerel gazeteleri desteklemiş olacağız. Bütçenin yanı sıra belediye meclisinde alınan bütün kararları ayrım gözetmeksizin ve sırasıyla yerel gazetelerde yayınlayacağız. Bu sayede vatandaşlarımız alınan kararlardan haberdar olacak ve gazetelere de ek kaynak sağlanacak. Ben yerel gazetelerin yaşatılmasına çok önem veriyorum. Bunun içinde yerel gazetelerin desteklenmesi adına yeni projeler hazırlıyorum. Her zaman eleştirilere açığım. İstediğiniz konuda beni eleştirebilir ve düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Size söz verdiklerimi yerine getirmezsem, açıkça yüzüme vurabilirsiniz”