AYDINPOST HABER SERVİSİ/Murat UÇKAÇ-Aydınlı gazeteciler, basında sansürün kaldırılışın yıl dönümü olarak kutlanan ‘Basın Bayramı’nı Atatürk Meydanı’nda düzenlenen törenle kutladı. Aydın Gazeteciler Cemiyeti’nin organizasyonunda düzenlenen törene Aydınlı gazeteciler katıldı. AGC Başkanı Suat Deniz ile yönetim kurulu üyeleri Atatürk Anıtı’na çelenk sunarken, AGC Başkanı Suat Deniz burada bir açıklama yaptı.

AGC Başkanı Deniz yaptığı açıklamada 103 yıl önce 2. Meşrutiyet döneminde basında sansürün kaldırıldığını belirtti. 2011 yılında, basına sansür uygulanıp uygulanmadığı noktasının tartışmaya bile açılacak noktada olmadığını ifade eden Deniz şunları kaydetti: “Her şeye rağmen yeni yetişen, işinden zevk alan genç arkadaşlarımızın kalemleri; başta yerel olmak üzere, ülkemizin temel sorunlarını gündeme getirerek fakirin, yetimin, fukaranın haklarını korumakta, özgürce fikirlerini savunmaya gayret göstermekte ve halkı aydınlatmaktadır.
Haber alma özgürlüğü için soğuk, sıcak demeden canla başla çalışan basın mensubu arkadaşlarımızın ve basının önemini bugün vurgulamak gerektiğine inanıyorum.
''Kamuoyunun gözü, kulağı ve sesi olan basın emekçilerinin yaşadıkları zorlukları, harcadıkları çabayı görmemek ve takdir etmemek mümkün olamaz. Basın ve basın emekçileri toplumun gerçekleri öğrenmesi ve düşüncelerini duyurmasının etkili bir aracıdır.
Bugün basında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü, burada bir şeye dikkat çekmek gerekirse; günümüzde maalesef bazı iyi niyetli gözüken ama art niyetli olanların, koltuk sevdalılarının,çıkarcıların, geçmişine, gazetecinin ölüsüne ve dirisine de saygı göstermeyenlerin beyinlerindeki sansürün de kaldırılması gerektiğini vurgulamak zorunda olduğumu ifade etmek istiyorum.
Çok üzülerek söylüyorum, meslek dayanışmasının iyice tükenme noktasına geldiği bir dönemde basın özgürlüğünden, sansürden, basın bayramından maalesef söz etmek mümkün müdür ? Bunu iyi irdelememiz gerekiyor. Koltuklar geçici, dostluklar, büyüklere saygı, küçüklere sevgi kalıcıdır.
Hele mesleğini layıkıyla yapanlara sahip çıkmak bence takdire değerdir. Bunun için gazeteciler olarak tek yürek olalım, rekabeti saygı çerçevesinde sürdürüp, sinek ve deveyi bir kafese koymaktan uzak duralım. Basında sansürün kaldırılışının 103. yıl dönümünü en azında bu mesajların iyi algılanması dileğiyle birlikte kutlayalım.''

Suat Deniz’in konuşmasının ardından törene katılan gazeteciler Menderes Park’ta kahvaltı edip, fikir alış-verişinde bulundular.

img_5489.20110724121401.jpg

img_5491.jpg

img_5507.jpg