CHP lideri Deniz Baykal, kurultayın açılış konuşmasını yaparken, salondaki delege ve partililer, Tuncay Özkan'ı öpme yarışına girdi. Özkan, Baykal'ın konuşması esnasında yaklaşık 400 partili ve delege ile el sıkıştı ve öpüştü.

CHP'li delegeler ve partililer, iki gün sürecek CHP 32. Olağan Kurultayı için sabahın erken saatlerinde Atatürk Spor Salonu'na geldi. Parti Meclisi, Merkez Yönetim Kurulu ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleriyle milletvekilleri için Atatürk Spor Salonu'nun zeminin de yerler hazırlanırken, delegeler ve partililer tribünlerde yerlerini aldı. Salonun içi kadar, dışında da yoğunluk vardı. Bu yoğunluğun bir kısmı partililerden kaynaklanırken, büyük kısmı kurultaydan ekmek parası kazanmak isteyen seyyar satıcılardan kaynaklandı. Çayından köftesine her türlü yiyecek ve içecek partililere sunulurken, bazı adayların seçim çalışmalarının ilk ayağını salona girişten başlattıkları görüldü.

Kurultayda Baykal'ın karşısına çıkan CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç'un afişleri girişleri süslerken; TOBB Hazır Giyim ve Konfeksiyon Meclisi Başkanı işadamı Umut Oran'ın tanıtımı ise el ilanları ile yapıldı.

CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI NUTUK DAĞITTI

Bu arada, kurultayda hırsızlık vakaları da yaşandı. Bir yankesiciyi yakalayan güvenlik görevlileri, bu kişiyi kurultay alanı dışına çıkararak, polis merkezine götürdü. Yankesicilik yapan kişinin '5 çocuğum var ne olur yapmayın' demesi dikkat çekti. Kurultay salonu dışında yiyecek içecek satışlarının yanı sıra, Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Nutuk' isimli eseri de dağıtıldı. Serkan ve Mehdi isimli mendil satan iki küçük çocuğun uzun süre Nutuk'tan bir tane alma çabasının başarıyla sonuçlanması da ilgi odağı oldu. Bu arada, Aşkın Şit isimli partili çocuklara kitabın ön kapağındaki resmin Atatürk olduğunu ve arka kapağındaki resmin ise Deniz Baykal olduğunu anlattı. Buna karşın çocuklar, göğüslerine yapıştırdıkları Haluk Koç resminin de Baykal olduğunu söylemekten geri kalmadı.


YETER ARTIK BAYKAL!

Kurultay salonuna CHP Genel Başkanlığı için aday olmaları beklenen Koç ve Oran'dan sonra gelen Baykal, büyük izdihama neden olan bir ilgi ile karşılandı. Kurultay salonunun, Baykal ve Koç taraftarlarınca ikiye bölünmüş olduğu görüldü. Salonun büyük kısmında Baykal'ın fotoğraflarını taşıyan partililer yer alırken, kürsünün tam karşısındaki kısımda Koç'u destekleyen partililer yer aldı. Baykal'a karşı, buradaki grup tarafından 'Yeter Artık Baykal' sloganları atıldı.

BASIN MENSUPLARI İÇİN AYRILAN YERE OTURDU

Baykal'ın konuşması esnasında ise kurultay salonundaki heyecanın az olması dikkat çekti. Baykal uzun bir konuşma yaparken, salondaki en hareketli kısım ise Tuncay Özkan'ın bulunduğu alan oldu. Sahibi olduğu Kanaltürk'ün CHP'nin emrinde olduğunu söyleyen Özkan, CHP üyeliği henüz kabul edilmediği için salona gazeteci kimliği ile geldi ve basın mensupları için ayrılan kısımda oturdu. Baykal, konuşmasını yaparken, Özkan da bol bol partililer ve delegelerle öpüştü. Deniz Baykal'a karşı muhalif olacağı için parti üyeliğine hala yeşil ışık yakılmadığı iddia edilen, Cumhuriyet Mitinglerinin organizatörlerinden Tuncay Özkan, Baykal'ın bütün konuşması boyunca yaklaşık 400 partili ve delege ile tokalaştı ve öpüştü. Kimi partililer fotoğraf çektirmeyi tercih etti, kimileri imza aldı. Bazıları ise, yakınları ile konuşması için telefonlarını Özkan'a verdi. Özkan'ın da kimseyi kırmadığı ve her isteği olumlu şekilde karşıladığı görüldü.

İki gün sürecek kurultayda ilk gün genel başkan seçimi, ikinci gün ise Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri seçilecek. Kurultay öncesinde genel başkanlığa aday olacaklarını açıklayan Haluk Koç ve Umut Oran'ın, adaylık için delege tam sayısının yüzde 20'sine denk olan 253 delegenin salonda imzalarını alması gerekiyor.