8 yıldır kanserle mücadele eden genç gazeteci Sibel Kalaycı, verdiği mücadeleyi kaybetti. Kalaycı, dün akşam saat 23:00 sıralarında hayata veda etti. Kalaycı'nın ailesinden 7 kişi daha kanser yüzünden hayata veda etmişti.


27 yaşına kadar sağlık muhabirliği yapan bir gazeteci olan ve 8 yıldır kanserle mücadele eden Kalaycı, 34 yaşındaydı.Kalaycı, yaklaşık 8 yıl önce meme kanseri olduğunu öğrendi. Tedavi sürecinde kendisi gibi gazeteci olan Şahin Doğan ile hayatını birleştirdi. Kalaycı'nın, hastalıkla mücadelede yaşadıklarını, bir kanser hastasının hayattan zevk almasının yollarını ve hastalıkla nasıl barışık olabileceğini anlatan "Kansere Gülümsemek" adlı kitabı büyük ilgi gördü.

ÇOK SEVDİĞİ MEMLEKETİNDE TOPRAĞA VERİLECEK

Hastalığı ilerleyince malülen emekliye ayrılan Kalaycı, "Sibel'in Günlüğü" ve "Hüzün Mevsiminde Aşk" adlı iki kitap daha yazdı. Kartal'daki evinde dün akşam hayatını kaybeden 35 yaşındaki Sibel Kalaycı, yarın Trabzon'da son yolculuğuna uğurlanacak.

ÇERNOBİL'E DİKKAT ÇEKTİ

Çernobil faciasından sonra ailesinden yedi kişi kanserden ölen Kalaycı, Çernobil'in sekizinci kurbanı oldu. Babası Nevzat Kalaycı, "Bekliyorduk ama bu kadar erken değil. Bir ay önce internetteki yazısında kendisi de bir gece Azrail'in geldiğini ama Azrail'i daha erken olduğuna ikna edip geri gönderdiğini anlatıyordu. Gülümseyerek, gitti. Çok büyük acı" dedi.

Sibel için ünlü sanatçıların katılımıyla İstanbul'da bir yardım konseri düzenlenmiş, toplanan parayla Trabzon'da kendisine ahşap bir ev yaptırılmıştı. Sibel Kalaycı ayrıca, Kansere karşı savaşını anlatmak için konferanslara katılmış, son katıldığı konferansta kendisi gibi kanserle mücadele eden Osman Yağmurdereli ile yan yana görüntülenmişti. Bugün her ikisi de yaşamıyor.

SON YAZISINDA ÖLÜMDEN BAHSETTİ

Bir internet sitesinde düzenli olarak yazı yazan Sibel Kalaycı son yazısında ilerleyen hastalığıyla dalga geçmiş, kelin keli yetmezse başlığıyla ölümün kendisine yakın olduğunu ima etmişti.


Hürriyet