Erdoğan, gazetecilerle diyalogunda son dönemlerde görülmediği kadar neşeyle kahkahalar attı. Toplantıda ilk sözü 92 yaşında olan ve 52 yıldır New York'ta BM'de gazeteci olarak çalışan Behzat Barış aldı. Barış'ın uzun bir girizgah yaparak sorduğu ve İsrail'i ilgilendiren sorusu Erdoğan'ı gülümsetti. Erdoğan, “BM Genel Kurul'undaki konuşmamı dinlediyseniz, bunun cevabı orada vardı” dedi. Barış, “Dinlemedim” deyince salondaki gazeteciler, bakanlar ve Başbakan gülmeye başladı. Başbakan, “Ben niye konuştum o zaman. Ben siz beni dinliyorsunuz diye konuştum” demesiyle birlikte hem kendisi, hem basın toplantısına katılanlar kahkaha attı.

ARTIK TÜRKİYE DÖNÜN

BM Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan ve bir dönem de cemiyet başkanlığı yapan, Anadolu Ajansı'nda da uzun süre görev yapan ve son olarak Cumhuriyet'inNew York temsilciliğini yapan Barış'a bu kez Erdoğan “Burada 52 yıldır görev yapıyorsunuz değil mi?” diye sordu. “Evet” cevabını alan Erdoğan, “Artık dönmenin zamanı gelmiş. Size hemen ödül verelim” dedi.

RÜŞVETİ KELAM MI

Barış da, “Tamam olur” diyerek söze girdi ve “İsimlerini veremem ama burada görüştüğüm üst düzey ABD'li yetkililer size hayranlar” deyince Erdoğan, “Yani bu rüşveti kelam değil, değil mi?” diyerek kahkahayı bastı. Erdoğan'ın yanısıra bakanlar ve gazeteciler de uzun süre kahkahalar ile bu diyalogu izledi. Aynı gazetecinin 'Bir araştırmada Türkiye'nin nüfusunun 2050'da 98 milyon olacağı belirtiliyor' sözleri üzerine Erdoğan, şunları söyledi: “İnşallah. Ne kadar olursa Türkiye ekonomisi o kadar güçlenir. Benim düşüncem, ben 3 söyledim, en az üç diyorum.'/yeni şafak