Aydın Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen toplantıya, Basın İlan Kurumu (BİK) Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan ile Genel Kurul Delegesi ve aynı zamanda Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı konuşmacı olarak katıldı.
Mustafa Arslan, açılış konuşmasında, ''Basın İlan Kurumu'nun İstanbul-Ankara-İzmir'e dönük yüzünün Anadolu'ya çevrilmesi ve bu hedefe dönük adımların atılması biliktelikle yürüttüğümüz istişarelerle sağlanabilir'' dedi.
Arslan, mahalli gazetelerin internet siteleriyle markalaşmasının önünü açacak bir karar aldıklarını belirterek, ''Bu ay başından itibaren, internet sitelerini kuran, sitelerini düzenli olarak güncelleyen ve gazetede yer alan resmi ilanları bu sitelerde düzenli olarak yayınlayan gazetelere yüzde 10 oranında ek kontenjan uygulanacak'' dedi.
Basın İlan Kurumu Genel Kurulu'nun önemli bir gelişmeye imza attığını ifade eden Arslan, gazetelerin asgari kadrolarında yer alan bir kişinin internet editörü olarak görev yapabileceğini vurguladı. Arslan, ''Umuyorum ki özellikle kamu ihale ilanları ve diğer ilanların elektronik ortamda yayınlanmasına ilişkin tartışmalar da bu düzenleme ile sona erecek. Zira kısa bir süre önce Tebligat Kanunu'nda yapılan değişiklik sonrası düzenlenen Tebligat Yönetmeliği ile İlanen Tebligatlar Basın İlan Kurumu Resmi İlan Portalı üzerinden yapılacak. Tam da bu düzenlemenin üzerine genel kurulumuzun aldığı karar, resmi ilanların Basın İlan Kurumu ve gazeteler üzerinden yapılmasını kolaylaştırdı'' diye konuştu.
Nuri Kolaylı da, kurumun mevzuat çalışmaları ile yeni yapılan değişiklikler hakkında bilgi verdi. 

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg