Tola, düzenlediği basın toplantısında, 2003 yılında 30 yıllığına doğal gaz dağıtım lisansı aldıklarını hatırlatarak, 5 yıl içinde yatırımlarının yüzde 95"ini tamamladıklarını bildirdi.
Enerji sektörünün model şirketi olduklarını, 250 bin aboneye ulaştıklarını ve son 3 yılda abone sayılarının yüzde 127 arttığını ifade eden Tola, şunları söyledi:
“2009 yılında 180 milyon metreküp gaz sattık. Satış harici taşıma yaptığımız gaz ile birlikte Kayseri"de 550 milyon metreküp doğal gaz hacmi var. Ancak, 2009 yılında konutlara sattığımız gaz miktarı 164 milyon metreküpten 151 milyon metreküpe düştü. Abone sayımız yüzde 20 artmasına rağmen, gaz kullanımı azaldı. Çünkü, 2008 yılında doğal gaza ciddi bir zam yapılmıştı. Daha sonra da indirim yapıldı. Şu anki doğal gaz fiyatı o zam öncesinden daha düşük. Geçen yıl mayıs ayından beri de zam yapılmıyor. Doğal gaz fiyatı düştüğü halde, insanların aklında hala 2008"deki zam var. Bu nedenle, abone sayımız artmasına rağmen gaz satışımız düştü. Genellikle mutfaklarda doğal gaz kullanılıyor. Isınmada ise halen kömür tercih ediliyor. Bunun sonucunda hava kirliliği de her geçen gün artıyor.”
Doğal gazın ısınmada kullanılan kömüre oranla yüzde 54 daha tasarruflu olduğunu, bu nedenle doğal gazın cazipliğinin iyi anlatılması gerektiğini dile getiren Tola, Kayseri"de halen 110 bin doğal gaz kullanmayan konut bulunduğunu kaydetti.

FAİZSİZ DOĞAL GAZ KREDİSİ

Müşteri memnuniyetini ölçmek için sürekli anketler düzenlediklerini, bunların sonucuna göre doğal gaz kullanımını engelleyen en büyük faktörün dönüşüm maliyeti olduğunu ifade eden Tola, bu sorunu çözümlemek için yeni bir kampanya başlattıklarını söyledi.
“İnanılmaz fırsat” sloganı ile başlattıkları kampanyayı Aktifbank ve Krediver işbirliği ile düzenlediklerini dile getiren Tola, doğal gaz dönüşümü yaptıracak abonelere 15 ay vadeyle faizsiz ve masrafsız kredi verileceğini, ayrıca cazip faizlerle vadenin 36 aya kadar uzayabileceğini bildirdi.
Kamuoyuna duyurmadan 100"e yakın abonenin kampanyadan faydalandığını, buradan hareketle yoğun bir talep beklediklerini dile getiren Tola, “Hiçbir doğal gaz firmasının cesaret edemediği kampanya ile doğal gaz almak isteyenlere 15 vadeyle faizsiz kredi imkanı sunuyoruz. Bu sayede 25 bin yeni abone hedefliyoruz.”
Aktifbank ve Krediver yetkilileri de kampanyanın önemine dikkat çektiler.
Daha sonra kampanyadan ilk yararlanan abone Mustafa Sade"ye hediye verildi. /milliyet