Hillside, Zorlu ve Prime Development'ın projeleri ise dünya finalinde yarışacak
Türk gayrimenkul sektörü, Londra'da düzenlenen ve gayrimenkulün oskarları olarak gösterilen International Property Awards'a (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) damgasını vurdu. Varyap'ın Meridian projesi 'En İyi Gayrimenkul Projesi' ve 'En İyi Yüksek Bina' kategorilerinde Avrupa'nın en iyileri arasına girip birinciliği paylaşırken, Zorlu Center, Prime Antakya ve Hillside Su Otel'de kendi kategorilerinde Avrupa'nın en iyisi seçilerek 12 Kasım'da San Diago'da yapılacak dünya finaline katılmaya hak kazandı.

TÜRKİYE 5 ÖDÜLLE DÖNDÜ

CNBC TV işbirliğiyle gerçekleştirilen, The New York Times, Masserati ile Google gibi önemli markaların sponsor olduğu yarışmada Prime Development'ın Prime Antakya AVM projesi 'En İyi Perakende Projesi' seçilirken, Hillside Su 'Avrupa'nın En İyi Oteli' ve Emre Arolat ile Tabanlıoğlu Mimarlık'ın ortak tasarladığı Zorlu Center projesi de 'En İyi Mimari' alanında birinci oldu. Tören sonrası basın mensuplarıyla bir araya gelen Varlıbaşlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, "Resmen gövde gösterisi yaptık. Türk şirketleri 5-10 yıl önce böyle şeyler yaşamıyordu. Bu defa en çok bizler konuşulduk, ülkemizi kalabalık bir ekiple ve ödüllerle çok iyi temsil ettik" dedi. Varyap Meridian'ın dünya finaline kalamamasını deneyimsizlik ve projenin henüz tamamlanmadan başvuru yapılmasına bağlayan Varlıbaş, "Burada bitmiş projelerle yarıştık. Proje bittikten sonra da her yarışmaya katılarak tüm ödülleri alacağız. Çok iddialıyız. Nihai hedefimiz, ULI'nın ABD'de her yıl düzenlediği Excellence Awards'ı (Mükemmmellik Ödülü0) almak" diye konuştu. Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş da, Meridian'ın Türkiye'nin en büyük projesi olduğunu ifade ederek, "Meridian iki altın madalya aldı. Ödül alan diğer Türk firmalarla beraber çok iyi bir iş yaptık" dedi.

'LONDRA'DA SİMGE PROJE YAPACAĞIZ'

Dünyanın bir çok ülkesinden projeler geliştirmek için teklifler aldıklarını ve görüşmeler yaptıklarını ifade eden Süleyman Varlıbaş, öncelikli hedeflerinin Türkiye'de simge sayılacak projeler gerçekleştirmek olduğunu söyledi. Varlıbaş, "Biz bir dünya firması olmak için çalışıyoruz. Önümüz'deki 5 yıl içinde gayrimenkul piyasasının en gelişmiş olduğu Londra'da da çok ciddi bir proje yapacağız" dedi.

KİMSESİZ ÇOCUKLARA 12.500 STERLİN

Ödül töreninin gerçekleştirildiği gala yemeğinde kimsesiz çocuklar için düzenlenen açık artırmaya katılan Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, bin sterlinden başlayan açık artırmayı 12 bin 500 sterlinle kazandı./sabah