Sunulan yeni yasa tasarısı ile Kaliforniya’da eşcinsellerin başarılarının tarih derslerinde okutulması artık mümkün olabilecek. 5 Temmuz Salı günü düzenlenen meclis toplantısında 49’a 25 oy ile geçirilen SB 48 yasası, eşcinsel kimliklerini saklamayan iki Kaliforniyalı meclis üyesi tarafından sonuna kadar savunuluyor. 

Mecliste konuşmacı olan John A. Perez ve meclis üyesi Tom Ammiano bu yasa tasarısı hakkında ortak bir noktada buluşuyor. Ders kitaplarında görünmez biri olmak istemediğini belirten Ammiano, bu yasa tasarısının özellikle okul çağındaki eşcinseller üstünde uzun zamandır süre gelen fiziksel ve sözlü şiddeti azaltacağından da emin. 

'BİR HRİSTİYAN OLARAK DERİN ŞEKİLDE KIRILDIM' 
Yasaya muhalif Cumhuriyetçi Parti üyesi Tim Donnelly’ye göre bu yasa tasarısı ‘homoseksüel gündemin’ reklamını yapmaktan başka hiçbir şeye yaramıyor. Donnelly, ‘Bir Hristiyan olarak derin şekilde kırıldım’ diyor. 

SB 48 Yasa tasarısının geçmesinin önünde kalan tek engel olan Kaliforniya valisi Jerry Brown’ın en geç 12 gün içinde yasayı veto edip etmeme kararını alması gerekiyor. (ntvmsnbc)