Show TV'de yayınlanan Adını Feriha Koydum adlı dizinin özgürlüğüne düşkün, yakışıklı denizcisi Levent'i canlandıran Barış Kılıç'la berber koltuğunda çocukluk travmalarından gay rolü için teklif alırsa ne cevap vereceğine uzanan derin bir muhabbet yaptık.

Oyunculuk maceranız nasıl başladı?

Üniversite birinci sınıftan itibaren oyunculuk yapmaya başladım. O zamanlar reklam filmlerinde rol alıyordum. 2004'te Kanal D'de Kadir İnanır'ın baş rolünü oynadığı Bütün Çocuklarım adlı dizide rol aldım.

Adını Feriha Koydum adlı dizide Levent karakterini canlandırıyorsunuz. Canlandırdığınız karakterle benzer yönleriniz var mı?

Senaryoyu okuduğumda kendimle örtüşen yanları olduğunu fark ettim bu çok hoşuma gitti. Özgürlüğüme çok düşkün bir insanım, ideallerim uğruna gerçekten çok şeyi göze alabilirim.

Gerçek hayatta da evli bir kadınla birlikte olur muydunuz?

Sonuçta "Bir erkek bir dişi bunu yapan iki kişi" derler ya, iki kişi buna "İlişki" diyorsa, bana göre çok tartışılacak bir şey yok.

Dizideki öpüşme, sevişme sahnelerinde zorlanıyor musunuz?

Öpüşme sahneleri çok kolay sahneler değil. Mutlaka bir uyum gerektirir. Ne olursa olsun sonuçta öpüşüyorsun. Arkada belki 100 kişi seni izliyor ama bunun adı öpüşme. "Zorlandın mı" dersen asla öyle bir zorluk çekmedim.

Her rolü oynar mısınız? Mesela gay rolü mesela?

Oynarım tabii ki. Benim en sevdiğim arkadaşım Zenne filmindeki gay rolüyle bu sene Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü aldı. Böyle bir rol bana da gelmiş olsaydı asla geri çevirmezdim.

Daha öncede birçok projede bulundunuz ama yıldızınız bu diziyle parladı gibi geliyor.

"Gerçekten bana yakışan bir karaktermiş ki "Olumlu tepkiler alıyorum" diye düşünüyorum. Belkide bu bir başlangıç.

Bir kapıcı kızıyla evlenir miydiniz?

İnsanlar beni sevsin diye evlenirdim gibi yorumlar yapmak yerine olaya gerçekçi bakmak lazım diye düşünüyorum. Önemli olan sosyal çevrede bir araya gelebilme ihtimalim.

Fiziğinizle ön plana çıktınız.

Sonuçta oynadığım karakter yakışıklı, seksi, sportmen bir adam. Haftanın 3-4 günü spor salonuna gidiyorum. Birkaç gün de sahilde koşuyorum.

Bundan sonraki projeleriniz nedir?

İyi bir sinema filminde yer almak isterim.

Şu an hayal ettiğiniz yerde misiniz?

Değilim.

Hayallerinizi neler süslüyor?

Bu işe başladığım ilk yıllardan bu yana yapmak istediğim bir konuşma vardır. Birileri beni kürsüye çıkarırsa anlatmak istediğim bir hikâye var. Küçük bir çocuğun hayat travmasından beslenmesiyle ilgili çok basit bir hikaye ama beni bugünlere taşıdığı için çok önemli. İnşallah böyle bir şansım olur.

BARIŞ KILIÇ'IN KÜNYESİ

"Malatya'nın Erguvan ilçesinde doğdum. 5 yaşına kadar orada yaşadım. 1983'te İstanbul'a taşındık. 33 yaşındayım. 2 kız kardeşim var. Küçük kız kardeşim fizyoterapist. Ablam psikolojik danışman. Babam emekli ilkokul öğretmeni.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirdim. Fakülteyi bitirdikten sonra Amerika'ya gittim. Amerika'da lisan programlarına katıldım, dilimi geliştirdim. Yeditepe Üniversitesi yüksek lisans yaptım."

Habertürk