Türkiye'de eşcinselliği konu alan 'Kraliçe Fabrika' isimli film sansüre takıldı! Günaydın'ın haberine göre; ünlü popçu Hande Yener'in rol aldığı film, konusu ve iki erkeğin sevişme sahnesi yüzünden Kültür Bakanlığı'nda kaldı.

Yapımcı çıkmadı
Öte yandan eşcinselliğin işlendiği filmi Türkiye'de vizyona sokacak yapımcı ve dağıtımcı da çıkmadı! Filmin uygulayıcı yapımcısı Seda Özkaraca şöyle konuştu: "Çekimlere haziranda başladık; sponsor, dağıtımcı ve yapımcı desteği olmadan eylülde tamamladık. Projeye yapımcı olmak isteyenler sevişme sahnelerinin çıkarılmasını talep etti; 'Durun' dedik. Türkiye'de kadınla erkeğin sevişmesine izin vermeyen yapının, iki erkeğin sevişmesine izin vermemesi doğal ama bu kadar olacağını beklemiyorduk. Şimdi yurtdışındaki bağımsız festivallere hazırlanıyoruz."

15 bin kişi izledi
İlk kez yönetmenlik yapan Ali Kemal Güven ise öpüşme ve sevişme sahnelerinin iki dakika bile sürmediğini belirterek, "Hayatın içinde karşıt cinslerin olduğu gibi hemcinslerin de birbirine olan aşkı var. Hayatı olduğu gibi anlatmak istedik" dedi. Bu arada filmi hiçbir DVD firmasının basmaya yanaşmadığını da söyleyen Güven; fragmanı internette 15 bin kişinin izlediğini ve filmi gençlerin çok seveceğini ifade etti.

H2