Seçim konuşmalarında “Eşcinseller cehenneme gidecek” diyen Kaliforniya Senatörü dört çocuk babası senatör Roy Ashburn, bir gay kulüpte yakalandı. Sonra gay olduğunu itiraf ederek “Evet eşcinselim. Bu benim kişiliğim” dedi.

Amerika"da, her fırsatta eşcinselliğe karşı olduğunu söyleyen, seçim konuşmalarında sürekli eşcinselleri hedef alan, son iki oylamada da eşcinsel evliliklere karşı oy veren 4 çocuk babası senatör, sonunda kendisinin de eşcinsel olduğunu itiraf etti. Ülkenin en muhafazakar isimlerinden biri olan Kaliforniya Eyalet Senatosu üyesi Roy Ashburn, yine aşırı muhafazakar Hristiyanların çoğunlukta olduğu seçim bölgesinde yaptığı konuşmalarda, eşcinsellerin cehenneme gideceğini söylüyordu. 56 yaşındaki Senatör, Kalifornia"da yapılan “gay evliliklerine izin verilmeli mi” oylamasında da “Hayır” kullandı.

Gay kulüpte yakalandı

Geçen yıl 22 Mayıs"ın ünlü eşcinsel hakları savunucusu, hikayesi ünlü aktör Sean Penn tarafından da beyaz perdeye aktarılan Harvey Milk"i Anma Günü olması oylamasında da ret oyu verdi. 4 çocuğu bulunan dul vekil, eyalette eşcinsel karşıtı olarak tanınırken, 4 Mart"ta ilginç bir olay yaşandı.

Ashburn, Sacramento kentinde sabaha karşı alkollü araba kullanırken yakalandı. Basında, senatörün bir Gay gece kulübünden çıktığına dair haberler yayınlandı.

5 gün sonra, bir radyo programına katılan Ashburn, burada eşcinsel olduğunu itiraf etti. “Evet eşcinselim. Bu benim kişiliğim. Bu zamana kadar gizlemek zorunda kaldım” diye konuştu. Senatörün bu itirafı, ülkede büyük yankı bulurken, cinsel tercihi yönünden değil, “yalan söylemesi” nedeniyle eleştirildi. Senatör ise, tüm bu sözlerini seçmenlerinin duymak istediği şeyler olduğu için söylediğini, oylamalarda yine onların görüşlerine paralel hareket ettiğini ifade etti.

Kaliforniya Meclisi"nin eşcinsel üyeleri, Ashburn"ü aralarında görmekten mutlu olduklarını söyleyerek, onu aralarına davet etti.

Vatan