Programına kendi ismini veren Charli Rose ise Gates’i bir hayli terleten sorularının ardından, Microsoft’un kendi tabletini tasarlamış olmasının çok doğru bir hareket olduğu bilgisini aldı. “Aslında her iki dünyada da en iyi olunabileceğine inanıyorum. Hem zengin bir ekosistem üreticisi, hem de daha kolay bir şekilde, sadece hava atmaya yarayan bir cihaz üreticisi de olabilirsiniz; bir PC ile tablet bilgisayar arasındaki farkı bana gerçekten söyleyebilir misiniz?”

Microsoft’un Surface tableti, HP, Dell, Lenovo ve Asus gibi büyük firmalarla rekabet etmek durumunda kalacak. Nitekim bu dört firma da Windows 8 işletim sisteminin tablet versiyonunu kendi tabletlerinde kullanmak için çoktan sıraya girmiş durumdalar.

Gates, Microsoft’un en büyük rakiplerinden bir tanesi olan Apple gibi, donanım ve yazılım optimizasyonlarını aynı seviyede tutmamasından dolayı mutlu olduğuna değindi. Aynı zamanda Microsoft’un gelecekte çok daha fazla sayıda kendisine özel tablet tasarlaması gerektiğini belirtti.

Sözlerine son olarak Windows 8 tablet’in geleneksel PC’leri zamanla yok edeceğini ekleyen Gates, bir süre sonra kullanıcıların PC’lerde aradıkları her şeyi tabletlerde bulacaklarına ve bu durumun teknoloji dünyasına yeni bir şema çizeceğinin de altını çizdi.