Gasp iddiası önceki gece merkez Çukurova ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre Dilberler Sekisi üzerinde otoyol köprüsünün yaya şeridini kullanarak eve gitmek isteyen üniversite öğrencisi Ömer Faruk Tekin'in yolunu kesen iki kişi, “İsmail'i tanıyor musun?” diye sorduktan sonra para istedi. Öğrenci para vermeyince gaspçılardan biri bıçak diğeri de şiş çekerek “parayı vermezsen seni şişleriz” diyerek öğrenciyi tehdit etti.

Korkuya kapılan Tekin, cebindeki 5 lirayı ve cep telefonunu zanlılara vererek olay yerinden kaçtı. Tekin, zanlılardan uzaklaştıktan sonra bir vatandaşın cep telefonundan polisi arayarak gasp edildiğini söyledi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Gasp Büro Amirliği dedektifleri, aldıkları eşgal doğrultusunda Salih Öngen (19) ve A.Y.'yı (16) kısa bir süre sonra yakaladı.

Gözaltına alınan zanlılardan A.Y., yaşı küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Zanlılar müşteki tarafından teşhis edildi. Gasp suçlamasını kabul etmeyen zanlılar, “biz arkadaşı gasp etmedik, o parasını bize kendi verdi” diye ilginç bir savunma yaptı. Zanlılar haklarındaki tahkikatın tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.