Daily Mirror gazetesinin haberine göre, Marmaris’teki La Luna adlı restorana kızları Jessica (15) ve Rosie (2) ile giden Tony-Kirsty Barr çifti, menüden yemeklerini seçip sipariş verdi. Özel bir usûlle masaya getirilen yemekler müşterilerin önünde flambe yöntemiyle pişirildi. Ancak tam bu sırada garsonun elinde bulunan alev çıkartıcı sıvının şişesi patladı.

Jessica kendisini küçük kardeşi Rosie’yi can havliyle kurtarırken, yedinci evlenme yıldönümlerini kutlayan Tony Barr (42) ve Kirsty Barr alevlerin arasında kaldı. Vücudu büyük ölçüde yanan çift, acilen bir kliniğe götürüldü; ancak seyahat sigortaları olmadığından burada tedavi edilemediler. Ambulansla hastaneye kaldırılıp birkaç gün burada tedavi altında kalan çift ve kızları daha sonra Blackburn’e döndü.

"TUZDA BALIK" YEMEK İSTEDİLER

Gazete, talihsiz olayın detaylarını şöyle aktardı:

Restoranın üst katındaki balkona oturan aile, kendilerine yöre lezzeti olarak tanıtılan tuzda balık sipariş etti. Tuzda balık masaya geldikten sonra garson, tabağın köşesinde titreşen minik alevin üstüne, elindeki şişeden alkol boca ederek ‘dans eden ateş’ etkisi yaratmak istedi. Tony Barr ise daha sonra olanları şöyle anlatıyor:

“İçinde bir litre alkol bulunan şişe alev aldı ve garsonun elini yaktı. O da şişeyi olduğu gibi hepimizin üzerine döktü, dibinde kalan kısmını da bebek arabasının üstüne fışkırttı. Ben ve karım tamamen yanmaya başladık. Balkondan denize atladım.”

"SİZİN YÜZÜNÜZDEN OLDU" DEDİLER

Kirsty Barr (35) ise, cehenneme dönen yıldönümü gecesinde yaşadığı olay nedeniyle çığlık çığlığa bağırdını, öleceğini sandığını söyledi. Adeta “kötü bir rüya” gördüğünü anlatan kadın, “Her ne kadar aptal adamın teki olduğunu süşünsem de bunu yapan kişiye kızgın değilim. Eminim çok kötü hissediyordur” dedi. Tony Barr ise, her şeye rağmen ilk başta olayı büyütmeme eğiliminde olduğunu, ama restoran yetkililerinin, “Yangın sizin yüzünüzden çıktı” suçlaması nedeniyle kızdığı için, şimdi yargıya başvurmanın yollarını aradıklarını söyledi. Gazete, Marmaris polisinin olaydan haberdar olduğunu; ama herhangi bir soruşturma yapmadığını öne sürdü.