Metropol Oteli arazisinde düzenlenen yarışmada yaklaşık 100 garson birincilik için ter döktü. Yarışmanın şartları ise elinde iki kiloluk tepsi ve üzerinde çeşitli yiyecek siparişleri ile 200 metrelik alanı hızla geçmek olarak belirtildi. Yürüyüş sırasında katılımcıların koşması kesinlikle yasaklandı. Kuralı ihlal edenler ise beş saniye eksi puanla cezalandırıldı. 
 
Yarışmayı bayan garsonlar arasında Darya Vasina (20) kazanarak alanı 40,2 saniyede hızla geçti. Birincilik mutluluğunu basınla paylaşan Vasina, "Sonuçlardan çok memnunum. Katıldığıma sevindim ve hoşuma gitti. Gerçi elim hafif ağrıyor. Kendim yarışma için özel falan hazırlanmadım. Zaten bu benim işim, her zaman işte hızlı hareket ediyorum ve ayrıca bizde koşmak da yasak" dedi.
 
Yarışmayı erkekler arasında 17 yaşındaki Aleksey Pominov kazandı. Pominov, birinciliği kazanmasını şöyle anlattı: "Ben topu topu bir aydır garsonluk yapıyorum. Fakat eskiden bir kaç yıl basket yaptım. Burada özel yapacak bir şey yok. Bazen iş yerimde hızlı servis yaparken tepsiyi de deviriyorum. Yemekler kaza sonucu yere dağılıyor. Oluyor böyle vakalar."
 
Rus basını, Hızlı Garson Yarışması'nın 19. Uluslararası Garsonlar Yarışmaları çerçevesinde düzenlediğini de belirtti. İlk kez garson yarışması 1924 yılında İtalya'da yapılmıştı.